Νέο Nissan Maxima [video]

Νέο Nissan Maxima [video]

Τη νέα γενιά του μεγάλου της οικογενειακού αποκάλυψε η Nissan.

Στην Ευρώπη πέρασε και δεν ακούμπησε, στις ΗΠΑ όμως το Maxima είναι πολύ σημαντικό για τη Nissan.

Μάλλον γι’ αυτό την επίσημη παρουσίαση στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Carlos Ghosn.

Το ολοκαίνουργιο σεντάν βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα που χρησιμοποιεί περισσότερο ατσάλι υψηλής αντοχής από την προηγούμενη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας κατά 25% και τη μείωση του βάρους έως 37 kg, ανάλογα με την έκδοση, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Η Nissan χαρακτηρίζει το νέο Maxima ένα «τετράθυρο σπορ αυτοκίνητο» που δημιουργήθηκε από, και απευθύνεται σε, ενθουσιώδεις οδηγούς. Προσθέτει δε ότι θέτει νέα στάνταρ στην σχεδίαση, τις επιδόσεις και την τεχνολογία στο segment των μεγάλων σεντάν.

Σχεδιαστικά, το αμάξωμα είναι αρκούντως εντυπωσιακό, με αναφορές στο πρωτότυπο Sport Sedan του 2013. Η νέα μάσκα «V-Motion», τα LED εμπρός φωτιστικά σώματα σε σχήμα μπούμερανγκ και το «σπάσιμο» της πίσω κολόνας συμβάλλουν σε αυτή την εντύπωση.

Η αναβάθμιση συνεχίζεται στην καμπίνα, με ποιοτικά υλικά, επενδύσεις αλκαντάρα και οθόνη 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων. Η λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού είναι μακροσκελής και περιλαμβάνει θερμαινόμενα και ψυχόμενα εμπρός καθίσματα, πολυτελείς δερμάτινες επενδύσεις Ascot και συστήματα ασφαλείας όπως το «έξυπνο» cruise control και η προειδοποίηση για ενδεχόμενη εμπρόσθια σύγκρουση.

Ο μοναδικός διαθέσιμος κινητήρας είναι ένας ατμοσφαιρικός V6 3,5 lt της σειράς VQ ο οποίος, σε σχέση με το μοτέρ της προηγούμενης γενιάς, διατέθει 60% νέα μηχανικά μέρη. Η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 303 PS και η ροπή τα 35,6 kgm που συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο με την ονομασία Xtronic που έχει μακρύτερες σχέσεις και λειτουργία D-Step που επιτρέπει άμεσες αλλαγές στο απότομο πάτημα του γκαζιού.

Στις ΗΠΑ, το νέο Maxima θα προσφέρεται σε πέντε επίπεδα εξοπλισμού. Οι πωλήσεις ξεκινούν στις αρχές του καλοκαιριού και η βασική έκδοση θα κοστίζει $32.410.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube