Dacia: Νέος κινητήρας LPG με περισσότερη ισχύ και αυτονομία XXL

Dacia: Νέος κινητήρας LPG με περισσότερη ισχύ και αυτονομία XXL

Η Dacia ενισχύει τη στρατηγική της στο υγραέριο, παρουσιάζοντας τον νέο μοτέρ Eco-G 120 με αυξημένη ισχύ, χαμηλότερο κόστος χρήσης και κορυφαία αυτονομία, ενώ το Bigster συνδυάζει LPG, βενζίνη και ήπια υβριδική τεχνολογία.

Dacia Eco-G 120

Δυναμωμένη από την επιτυχία της στο υγραέριο, η Dacia αποφασίζει να προχωρήσει ακόμη πιο μακριά. 

Η ρουμανική αποκάλυψε μια νέα γενιά κινητήρων βενζίνης/LPG, ενώ σε ορισμένες εκδόσεις προστίθεται και ήπια υβριδική υποβοήθηση. Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον νέο Eco-G 120, που θα διατίθεται στα Sandero, Sandero Stepway, Jogger και Duster.

H τιμή των Dacvia Sandero, Sandero Stepway, Jogger και Duster με τον κινητήρα Eco-G 120 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα στην ελληνική αγορά, κάτι που αναμένουμε στο εγγύτατο μέλλον

Η Dacia συγκαταλέγεται στις λίγες μάρκες που συνεχίζουν να επενδύουν στο υγραέριο -και είναι πράγματι σπάνιες στην Ελλάδα. Εδώ και 15 χρόνια εξελίσσει και διαθέτει συστήματα διπλού καυσίμου βενζίνης/LPGσε όλη την γκάμα της (εξαιρείται το Spring, που είναι 100% ηλεκτρικό), έχοντας πουλήσει πάνω από 300.000 αυτοκίνητα με GPL από το 2010.

Dacia Sandero

Σήμερα, η τεχνολογία εξελίσσεται με την παρουσίαση του Eco-G 120. Ο νέος κινητήρας αποδίδει 120 ίππους αντί για 100 και ροπή 197 Nm αντί για 170, προσφέροντας σημαντικά καλύτερες επιδόσεις. Χάρη στα δύο ρεζερβουάρ δε, η αυτονομία φτάνει έως και τα 1.560 χιλιόμετρα.

Η νέα μονάδα υπόσχεται εξοικονόμηση έως 36 ευρώ σε κάθε γέμισμα, καθώς και μείωση εκπομπών CO₂ κατά περίπου 10% σε σύγκριση με αντίστοιχο βενζινοκινητήρα. Σύμφωνα με τη μάρκα, οι εκπομπές αιωρούμενων σωματιδίων μειώνονται έως και κατά 90%. Στα θετικά, να σημειώσουμε ακόμη ότι ο κινητήρας Eco-G 120 διατίθεται και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC έξι σχέσεων. Για το Sandero και το Sandero Stepway, αυτή είναι μια σαφής μηχανολογική βελτίωση σε σύγκριση με το υφιστάμενο μοντέλο. Καθώς διατίθετο μόνο με κιβώτιο ταχυτήτων CVT και έναν βενζινοκινητήρα 90 ίππων για όσους δεν ήθελαν χειροκίνητο σασμάν.

Dacia EDC 6

Το Bigster δεν υιοθετεί τον Eco-G 120, αλλά εξοπλίζεται με κινητήρα που συνδυάζει βενζίνη, υγραέριο και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V. Η συγκεκριμένη διάταξη προσφέρεται ακόμη και με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο. Πρόκειται για την έκδοση hybrid-G 150 4x4, διαθέσιμη τόσο στο Bigster όσο και στο Duster, με αυτονομία που φτάνει τα 1.450 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα.

H τιμή των Sandero, Sandero Stepway, Jogger και Duster με τον κινητήρα Eco-G 120 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα στην ελληνική αγορά, κάτι που αναμένουμε στο εγγύτατο μέλλον.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google News Facebook Twitter Instagram YouTube