Νέο Mazda CX-60, επαναφορτιζόμενο υβριδικό με 300 άλογα

Νέο Mazda CX-60, επαναφορτιζόμενο υβριδικό με 300 άλογα

Η Hiroshima ανασηκώνει μια γωνία από το πέπλο του Mazda CX-60, της νέας ευρωπαϊκής ναυαρχίδας της. Ένα crossover που θα είναι το πρώτο plug-in hybrid της φίρμας και θα αποδίδει 300 PS.

Mazda CX-60

Η εταιρεία από τη Hiroshima σηκώνει διαφορετικό μπαϊράκι με μια νέα ναυαρχίδα που θα ονομάζεται Mazda CX-60. 

Και όχι μόνο πρόκειται για ένα νέο SUV/crossover που έρχεται να τοποθετηθεί πάνω από το υφιστάμενο CX-5, αλλά θα εγκαινιάζει στην Ευρώπη τη νέα πλατφόρμα Large Product Group ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως δεύτερο μοντέλο στη Γηραιά Ήπειρο τα επόμενα δύο χρόνια.

Tο νέο Mazda CX-60 θα είναι το πρώτο plug-in hybrid της εταιρείας και μάλιστα με ισχύ 300 ίππων, την υψηλότερη που είχε ποτέ ένα μοντέλο της στην Ευρώπη.

Πέρα όμως από τη μοναδική αρχιτεκτονική του, το νέο Mazda CX-60 θα παρουσιάσει επίσης έναν νέο επαναφορτιζόμενο υβριδικό κινητήρα, για πρώτη φορά σε Mazda. Αυτό το σύστημα κίνησης αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα σε σειρά με χωρητικότητα 2,5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα για συνδυασμένη ισχύ 300 ίππων. Θα πρέπει να περιμένουμε όμως μέχρι τις 8 Μαρτίου και την επίσημη παρουσίαση του Mazda CX-60 για να μάθουμε λεπτομέρειες σχετικά με την αντιστοιχία της ισχύος μεταξύ θερμικής και ηλεκτρικής μονάδας, καθώς και τη χωρητικότητα της μπαταρίας και την ισχύ επαναφόρτισης.

Mazda CX-60
To νέο Mazda CX-60 είχε απαθανατιστεί χωρίς καμουφλάζ τον περασμένο Νοέμβριο κατά τη διάρκεια διαφημιστικών γυρισμάτων


Ωστόσο, οι Ιάπωνες ανακοινώνουν ήδη ότι αυτό το plug-in hybrid Mazda CX-60 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει δυναμική επιτάχυνση αλλά με ομαλότητα και αποτελεσματικότητα, στην υπηρεσία της οδηγικής απόλαυσης. Εκείνο που δεν μας λένε ακόμα είναι η αυτονομία του Mazda CX-60 σε πλήρη ηλεκτρική λειτουργία.

Αν και η Mazda αρκείται προσώρας σε αυτό το πολύ μερικό στιγμιότυπο που βλέπετε, μαζί αποκαλύπτει μια πολύ φαρδιά μάσκα σε σκούρο νίκελ που φτάνει σχεδόν στα άκρα του αυτοκινήτου και φανάρια που έχουν παρόμοιο σχεδιασμό με το νέο CX-50 που λανσαρίστηκε στη Βόρεια Αμερική. Μπορούμε λοιπόν να περιμένουμε μια εξέλιξη του σχεδιασμού που γνωρίζουμε ήδη στα Mazda3, CX-30 και CX-5 -το οποίο έχει υπέστη νέο λίφτινγκ πρόσφατα- με ελαφρώς πιο μυώδεις γραμμές και πιο δυναμική παρουσία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mazda: Αναδιαμόρφωση του εργοστασίου Hofu για πιο ευέλικτη παραγωγή [video]

Σχεδιασμένο στη νέα πλατφόρμα Large Product Group και εξακολουθεί να πληροί τις αρχές Skyactiv, προσφιλείς στον Ιάπωνα κατασκευαστή, το Mazda CX-60 θα μοιράζεται την αρχιτεκτονική του με το επόμενο CX-80 στην Ευρώπη και με τα CX-70 και CX-9 στον υπόλοιπο κόσμο. 

Η Mazda ανακοινώνει ότι το CX-80 θα επωφελείται και από μια τρίτη σειρά καθισμάτων, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει εάν θα είναι μια διαμόρφωση με έξι ή επτά θέσεις. Το νέο Mazda CX-60 θα αρκείται σε μια κλασική 5θέσια διάταξη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube