Mazda: Δύο νέα, μεγάλα SUV για την Ευρώπη

Mazda: Δύο νέα, μεγάλα SUV για την Ευρώπη

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η Mazda ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει στη Γηραιά Ήπειρο δύο νέα μεγάλα SUV, τα CX-60 και CX-80.

Mazda logo

Η Mazda επισημοποίησε την άφιξη δύο νέων SUV για την ευρωπαϊκή γκάμα της: Το CX-60 και το CX-80. Υα νέα SUV θα έρθουν να τοποθετηθούν πάνω από το CX-5, το οποίο μόλις ανανεώθηκε ελαφρά. Και θα ξεκινήσουν την ευρωπαϊκή καριέρα τους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η Mazda με αυτή την κίνηση δείχνει τη βούληση να ενισχύσει σημαντικά την προσφορά σε SUV στη Γηραιά Ήπειρο και να απευθυνθεί σε νέους πελάτες. Ιδίως μέσω του CX-80, ενός αυτοκινήτου μεγάλου μεγέθους που θα διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων. Η ιαπωνική φίρμα υποδεικνύει ότι αυτά τα μοντέλα θα συμμετέχουν στην premium ρελάνς που έχει εξαπολύσει στην αγορά. Από την άλλη, η έλευση των δύο SUV δημιουργεί τη βάσιμη πιθανότητα ένα στέισον Mazda6 να μην περιληφθεί στην γκάμα του νέου 6αριού.

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής ανακοινώνει επίσης ότι αυτά τα μοντέλα θα είναι τα πρώτα plug-in hybrid Mazda στην Ευρώπη. Και το σύστημα κίνησής του θα είναι ένας συνδυασμός 4κύλινδρου βενζινοκινητήρα και ηλεκτρομοτέρ. Ο κατασκευαστής όμως, και σε αυτή την περίπτωση, θα εντάξει επίσης στην γκάμα τους νέους 6κύλινδρους κινητήρες σε σειρά, βενζίνης και ντίζελ, με μικροϋβριδισμό μέσω 48βολτου ηλεκτρικού συστήματος. Ωστόσο, και αυτή τη φορά δεν τίθεται θέμα για 100% ηλεκτρικά μοντέλα. Με τη φίρμα να υπενθυμίζει ότι αυτή τη στιγμή εξελίσσει μια νέα βάση γι’ αυτόν τον τύπο συστήματος κίνησης, ο οποίος θα είναι έτοιμος το 2025.

Η επίθεση των SUV της Mazda θα εξαπολυθεί διεθνώς. Ο κατασκευαστής θα διαθέσει στη Βόρεια Αμερική και σε άλλες αγορές εκτός Ευρώπης τα νέα CX-50, CX-70 και CX-90, με τα τελευταία να έχουν «διευρυμένη δομή αμαξώματος».

Μια άλλη ανακοίνωση της Mazda αναφέρει ότι το MX-30, το μικρό ηλεκτρικό SUV της φίρμας, θα είναι διαθέσιμο από το 2022 σε έκδοση PHEV, εξοπλισμένη με περιστροφικό κινητήρα που θα λειτουργεί ως γεννήτρια. Επιλογή που, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, θα βελτιώσει την αυτονομία του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube