Νέο Mazda CX-60: Το PHEV SUV χωρίς καμουφλάζ [video]

Νέο Mazda CX-60: Το PHEV SUV χωρίς καμουφλάζ [video]

Το μελλοντικό plug-in hybrid Mazda CX-60, που ανακοινώθηκε πρόσφατα αλλά δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, κατεπλάγη χωρίς καμουφλάζ κατά τη διάρκεια γυρισμάτων.

Mazda CX-60

Η Mazda δεν χάνει χρόνο στην εξέλιξη και για το εμπορικό λανσάρισμα των πέντε νέων SUV της που ανακοινώθηκαν στις αρχές Οκτωβρίου. Έτσι μόλις παρουσιάστηκε το CX-50 που προορίζεται για τη Βόρεια Αμερική, τώρα πήρε σειρά το Mazda CX-60 που προορίζεται για τη Γηραιά Ήπειρο. Το οποίο απαθανατίστηκε χωρίς το παραμικρό καμουφλάζ, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων διαφημιστικού video.

Όπως το επόμενο CX-5 που θα λανσαριστεί νωρίτερα και όπως το μελλοντικό CX-80 που θα διατίθεται με επτά θέσεις, το Mazda CX-60 θα βασίζεται σε μια νέα αρχιτεκτονική με διαμήκη κινητήρα. Και επομένως θα να προσφέρει την επιλογή μεταξύ κίνησης στους πίσω στους τροχούς και τετρακίνησης. Εξ ου και αναθεωρήθηκαν ελαφρώς οι αναλογίες σε σύγκριση με το τρέχον SUV της φίρμας. Με την πρώτη ματιά, ωστόσο, αναγνωρίζουμε το σχεδιαστικό στιλ Kodo του Ιάπωνα κατασκευαστή, επομένως το νέο Mazda CX-60 δεν θα φέρει επανάσταση όσον αγορά την αισθητική του γλώσσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mazda: Αναδιαμόρφωση του εργοστασίου Hofu για πιο ευέλικτη παραγωγή [video]

Το Mazda CX-60 διαθέτει μικρά εμπρός φώτα που θυμίζουν εκείνα του MX-30, διασυνδεδεμένα αισθητικά με μια μάσκα πολύ μεγαλύτερη από αυτή του μικρού ηλεκτρικού crossover με ένα νικελένιο ένθετο που περιβάλλει την εμπρός εισαγωγή αέρα. 

Mazda CX-60

Τα ανοίγματα που βρίσκονται στα άκρα του εμπρός μέρους χαμηλώνουν οπτικά το αυτοκίνητο, του οποίου το πλάτος θα είναι μαζεμένο, καθώς το Mazda CX-60 έχει σχεδιαστεί για την Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Σε άλλες αγορές, όπως η Βόρεια Αμερική, η κατηγορία αυτή θα καταλαμβάνεται από το μεγαλύτερο CX-70. Το σχεδόν οριζόντιο καπό, τα κυρτά πίσω φτερά και οι χοντρές πίσω κολόνες δίνουν την απαραίτητη ρώμη στο αυτοκίνητο.

Mazda CX-60 in Mazda SUV model program

Το Mazda CX-60 θα είναι το πρώτο της φίρμας με κινητήρες PHEV, κάνοντας ντεμπούτο από Ευρώπη

Το Mazda CX-60 θα λανσαριστεί αρχικά με έναν κινητήρα plug-in hybrid, του οποίου το θερμικό μέρος θα είναι ένας 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας. Στη συνέχεια, η γκάμα θα εμπλουτιστεί από δύο 6κύλινδρα μικρό-υβριδικά συστήματα, δηλαδή έναν βενζινοκινητήρα SkyActiv-X και έναν ντίζελ SkyActiv-D. Κινητήρες που προορίζονται για να φορεθούν και στο CX-80.

Mazda CX-60

Το λευκό Mazda CX-60 που εμφανίζεται στο video διαθέτει νικελένιο πλαίσιο στα παράθυρα και ζάντες σε γυαλιστερό μεταλλικό χρώμα. Πίσω από αυτό, το κόκκινο μοντέλο φαίνεται να έχει πιο σπορ διακόσμηση με μαύρο χρώμα στο πλαίσιο παραθύρων, στις ζάντες, στην μπορντούρα της γρίλιας και στους καθρέφτες. Βέβαια, για το look των εκδόσεων και τον εξοπλισμό του νέου Mazda CX-60 θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επόμενη χρονιά.

[Πηγή Autostop, Kurdistan_Automotive]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube