Επίσημο: Νέο Mazda CX-50 [video]

Επίσημο: Νέο Mazda CX-50 [video]

Η εταιρεία από τη Hiroshima παρουσίασε το πιο σκληροτράχηλο SUV της, το νέο Mazda CX-50, που προορίζεται για την αγορά της Βορείου Αμερικής.

Το νέο Mazda CX-50 θα κατασκευάζεται στην Αlabama των HΠΑ στο εργοστάσιο το οποίο μοιράζεται η ιαπωνική εταιρία με την Toyota. 

Κάτω από το καπό του βασικού CX-50 βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης 2,5 λίτρων. Οι αγοραστές θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν και ένα μοτέρ τούρμπο 2,5 λίτρων. Και οι δύο κινητήρες θα συνδυάζονται με ένα 6τάχυτο αυτόματο σασμάν και τετρακίνηση, με την Mazda να μην έχει ανακοινώσει ακόμα τις τιμές ισχύος τους. Μελλοντικά το ιαπωνικό SUV θα διατεθεί και σε υβριδικές εκδόσεις.

Το Mazda CX-50 πρωτοστατεί στη σημαντική επέκταση της παγκόσμιας γκάμας των SUV της ιαπωνικής φίρμας

Mazda CX-50

Η τετρακίνηση i-Activ της Mazda η οποία χρησιμοποιείται από το Mazda CX-50 συνδυάζεται με το σύστημα επιλογής οδηγικού προφίλ Mi-Drive. Ο οδηγός θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε Normal, Sport και Off-Road και διάφορες άλλες ρυθμίσεις όπως η ρυμούλκηση τρέιλερ, προσαρμόζοντας έτσι τις παραμέτρους του συστήματος τετρακίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mazda: Δύο νέα, μεγάλα SUV για την Ευρώπη

Εξωτερικά, το Mazda CX-50 διατηρεί τη σχεδιαστική γλώσσα «Kodo» της Mazda, προσθέτοντας έντονες «σκληροτράχηλες» πινελιές. Όπως αρμόζει σε ένα off-road αυτοκίνητο, το ιαπωνικό SUV κοσμούν μαύρα πλαστικά στο εμπρός και πίσω μέρος και γύρω από τους θόλους των τροχών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mazda: Αναδιαμόρφωση του εργοστασίου Hofu για πιο ευέλικτη παραγωγή [video]

Στην οροφή έχουν προστεθεί ράγες για αυξημένη χρηστικότητα. Οι λεπτομέρειες αυτές χαρίζουν στο Mazda CX-50 έναν πιο σκληροτράχηλο χαρακτήρα συγκριτικά με τα υπόλοιπα SUV της εταιρείας. To εσωτερικό από την άλλη διατηρεί τον οδηγοκεντρικό σχεδιασμό της Mazda, με την εταιρεία να κάνει λόγο για υλικά υψηλής ποιότητας. 

Mazda CX-50

Η παραγωγή του Mazda CX-50 θα ξεκινήσει το 2022 με το αυτοκίνητο να κυκλοφορεί στην αγορά της Bόρειας Αμερικής αργότερα το ίδιο έτος. Η ενδιαφέρουσα αυτή πρόταση στην κατηγορία των SUV από τη Mazda δυστυχώς φαίνεται ότι δεν θα φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube