Νέο Kia Xceed: Διαρροή πρώτων φωτογραφιών;

Νέο Kia Xceed: Διαρροή πρώτων φωτογραφιών;

Η Kia θα παρουσιάσει το νέο SUV της, το XCeed, τον Ιούνιο, αλλά ήδη φωτογραφίες χωρίς καμουφλάζ δείχνουν το τελικό αυτοκίνητο.

Οι φωτογραφίες δείχνουν πως ταιριάζουν με τα σκίτσα, τα πρωτότυπα, αλλά και άλλη μια διαρροή με το αυτοκίνητο να φορά γερμανικές πινακίδες. Ωστόσο για λόγους δεοντολογίας διατηρούμε μια μικρή επιφύλαξη. 

Το XCeed θα είναι ο επόμενος μεγάλος νεωτερισμός για την Kia που έχει ήδη ένα μικρό SUV με το Stonic. Αλλά αυτή τη φορά θα πατάει πάνω σε βάση «Ceed», οπότε θα είναι μεγαλύτερο από το κορεατικό crossover. Αυτό το XCeed λοιπόν, του οποίου η παρουσίαση έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, κάνει ήδη τσάρκα στο web με δύο σειρές φωτογραφιών. Το πρώτο δείχνει το XCeed στη Νότια Κορέα, χωρίς καμουφλάζ, και σε ανοιχτό δρόμο. Οι άλλες λήψεις αποκαλύπτουν ένα XCeed σε κίτρινο χρώμα που πιθανότατα θα επιλεγεί για το λανσάρισμα στην Ευρώπη.

kia XCeed leak

Γενικά, ο σχεδιασμός δεν αποτελεί έκπληξη, αφού είναι παρόμοιος με αυτόν του πρωτοτύπου, χωρίς μάλιστα να ξεφύγει από την ενοχλητική ομοιότητα με τη Mercedes-Benz GLA στο πίσω μέρος. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι οι σχεδιαστές της Kia για την Ευρώπη εμπνέονται εδώ και αρκετό καιρό από γερμανικά μοντέλα.

kia XCeed leak

Εδώ να σημειώσουμε ότι α πούμε ότι οι Κορεάτες στην κόμπακτ/κόμπακτ-μεσία κατηγορία προτείνουν άλλα δύο αυτοκίνητα: Το Sportage των 4,48 m και το Niro των 4,36 m. To τελευταίο μάλιστα με εξειδίκευση σε κάθε είδους οικολογικό σύστημα κίνησης, καθώς διατίθεται σε απλό υβριδικό, επαναφορτιζόμενο υβριδικό και 100% ηλεκτρικό.

kia XCeed leak

Το XCeed αναμένεται να χρησιμοποιεί τους βενζινοκινητήρες 1.0 Τ-GDi (120 PS) και 1.4 T-GDi (140 PS), τον πετρελαιοκινητήρα SmartStream (136 PS) της KIA, ενώ υπάρχουν φήμες για μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση με συνολική απόδοση που θα ξεπερνά τους 200 PS. Προς το παρόν εκείνο που έχει ανακοινωθεί για το υβριδικό (έχει ήδη ανακοινωθεί τόσο για το XCeed όσο και για το Ceed Sportwagon) είναι ένα παρόμοιο σύστημα κίνησης με αυτό που χρησιμοποιείται από το υφιστάμενο Kia e-Niro: Βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων με ένα ηλεκτρομοτέρ που αποδίδουν σε συνδυασμό 140 άλογα. Αυτό θα σήμαινε αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 50 km από την μπαταρία των 8,9kWh και τις εκπομπές CO2 λίγο πάνω από τα 30 g/km.

kia XCeed leak

Το XCeed θα είναι σαφώς ένα από τα αστέρια του καταλόγου της Kia που θα επιτρέψει στην κορεατική φίρμα να ανταγωνιστεί τα μοντέλα όπως Nissan Qashqai, το VW Tiguan ή το Peugeot 3008.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube