To νέο, ηλεκτρικό Kia e-Niro έχει εντυπωσιακά μεγάλη αυτονομία [videos]

To νέο, ηλεκτρικό Kia e-Niro έχει εντυπωσιακά μεγάλη αυτονομία [videos]

Δείτε πόσα χιλιόμετρα καλύπτει και… ποιος ανέλαβε να το διαφημίζει.

Η Kia αποκάλυψε στο Σαλόνι του Παρισιού όλα τα τεχνικά στοιχεία του ηλεκτρικού Niro ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που ονομάζεται e-Niro.
 
Το πιο ενδιαφέρον κι εντυπωσιακό στοιχείο είναι βέβαια η αυτονομία ανά φόρτιση, που φτάνει τα 485 km σύμφωνα με τον –σύγχρονο και πιο ρεαλιστικό– συνδυασμένο κύκλο μετρήσεων WLTP. Στον αστικό κύκλο WLTP μάλιστα, η αυτονομία ανεβαίνει στα 615 km! Αυτές οι τιμές βέβαια αφορούν στην έκδοση του e-Niro με τη μεγάλη μπαταρία των 64 kWh.

Θα προσφέρεται και μια (φθηνότερη) έκδοση με μικρότερη μπαταρία των 39,2 kWh, που θα δίνει αυτονομία 312 km κατά το συνδυασμένο κύκλο WLTP.
 
Όλες οι εκδόσεις του e-Niro ενσωματώνουν μια σειρά από τεχνολογίες που βοηθούν τον οδηγό να μεγιστοποιεί την αυτονομία. Πέρα από το απαραίτητο σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, το Kia e-Niro έχει επίσης το Eco DAS (Eco Driving Assistant System), που καθοδηγεί όποιον είναι στο τιμόνι πώς να οδηγεί πιο αποδοτικά.

Το Eco DAS περιλαμβάνει τα προγράμματα CGC (Coasting Guide Control) and PEC (Predictive Energy Control). Από αυτά, το πρώτο πληροφορεί τον οδηγό πότε να αφήσει το γκάζι και να ρολάρει προς μια διασταύρωση ή ένα φανάρι – και λειτουργεί σε ορισμένες ταχύτητες και όταν έχει οριστεί προορισμός στο σύστημα πλοήγησης. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία επίπεδα ανάκτησης ενέργειας, μέσω «αυτιών» (paddles) στο τιμόνι.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι το σύστημα θέρμανσης της μπαταρίας και μια προηγμένη αντλία θερμότητας. Η τελευταία τραβάει ενέργεια από τον κλιματισμό και το ηλεκτρικό σύστημα για να θερμαίνει την καμπίνα.

Η έκδοση 64 kWh του e-Niro κινείται από ένα ηλεκτρομοτέρ 204 PS με ροπή 40,3 kgm (στις 0 rpm) και κάνει το 0-100 km/h σε 7,8”. H μικρή έκδοση των 39,2 kWh έχει ηλεκτροκινητήρα 136 PS, με την ίδια ροπή, κι επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h σε 9,8”.

To νέο Kia e-Nero θα συνοδεύεται από τη συνήθη εγγύηση 7 ετών/150.000 km για τα μηχανικά μέρη, που εδώ περιλαμβάνουν επίσης τον ηλεκτροκινητήρα και την μπαταρία.

Και, τέλος, ποιος ανέλαβε να διαφημίζει το e-Niro και τα άλλα Kia Niro; Απλό: ο συνονόματος Robert de Niro! (βλ. video κάτω). Οι Κορεάτες θα πρέπει να ξηλώθηκαν κανονικά…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube