Αυτό είναι το νέο Kia XCeed;

Αυτό είναι το νέο Kia XCeed;

Η Kia σύντομα θα λανσάρει νέο crossover με βάση το Ceed. Οι Κορεάτες φαίνεται ότι κατεπλάγησαν στην εθνική οδό, αλλά μέχρι την IAA στη Φρανκφούρτη ας κρατήσουμε μια πισινή γι’ αυτή η φωτογραφία.

Το 2019 φαίνεται να είναι η χρονιά που τα κλασικά χάτσμπακ θα πάρουν μπόι και θα γίνουν SUV. Ύστερα από τη Ford που λανσάρισε το Focus Active, να και η Kia που κάνει ντου στην κατηγορία με ένα λίγο πιο ιδιαίτερο τρόπο. Ούτε SUV ούτε κόμπακτ χάτσμπακ, αυτά τα κατασκευάσματα πατούν με το ένα πόδι στη μια όχθη και με το άλλο στην άλλη, προσπαθώντας να αποπλανήσουν τους πελάτες που τους αρέσουν τα SUV, αλλά και δεν καίγονται να κυκλοφορούν «σκαρφαλωμένοι στα ύψη». 

Σε κάθε περίπτωση, αυτός είναι ο στόχος του XCeed, ενός Ceed τύπου SUV που απαθανατίστηκε σε ανοιχτό δρόμο χωρίς καμουφλάζ. Αν αυτή η εικόνα είναι πράγματι ενός XCeed (σε κάθε περίπτωση, δείχνει παρόμοιο με τα σκίτσα που έχει αποκαλύψει η Kia), υπάρχουν σαφώς γερμανικές επιρροές στο σχεδιασμό, και ιδιαίτερα εκείνες μιας Mercedes-Benz GLA.

Το XCeed θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, όπου η Kia παίζει σχεδόν εντός έδρας, καθώς ο ευρωπαϊκός βραχίονας του κορεατικού γίγαντα βρίσκεται στη Γερμανία. Αναμενόμενα, η γκάμα των κινητήρων και των μεταδόσεων θα προέρχεται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει από την γκάμα του Ceed, όπως και ο εξοπλισμός. 

Βέβαια, στην υφιστάμενη γκάμα θα πρέπει να προσθέσουμε και μια έκδοση PHEV (έχει ήδη ανακοινωθεί τόσο για το XCeed όσο και για το Ceed Sportwagon) με ένα παρόμοιο σύστημα κίνησης με αυτό που χρησιμοποιείται από το υφιστάμενο Kia e-Niro: Βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων με ένα ηλεκτρομοτέρ που αποδίδουν σε συνδυασμό 140 άλογα. Αυτό θα σήμαινε αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 50 km από την μπαταρία των 8,9kWh και τις εκπομπές CO2 λίγο πάνω από τα 30 g/km.

Η τιμή του νέου XCeed αναμένεται ελαφρώς ανώτερη την αντίστοιχη έκδοση του χάτσμπακ Ceed.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube