Kia: Δύο Ceed PHEV μέσα στο 2019

Kia: Δύο Ceed PHEV μέσα στο 2019

Επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση για το Ceed Sportswagon και το επερχόμενο XCeed SUV θα αποκαλυφθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η οικογένεια ηλεκτροκίνητων της Kia πρόκειται να διευρυνθεί με την προσθήκη δύο επαναφορτιζόμενων υβριδικών μοντέλων της οικογένειας Ceed μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Τα νέα επιβεβαιώθηκαν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης από τον επικεφαλής λειτουργιών της Kia, Emilio Herrera.

«Προσανατολιζόμαστε στον εξηλεκτρισμό στην οικογένεια Ceed», δήλωσε ο Herrera. «Τον Νοέμβριο θα ξεκινήσουμε την παραγωγή στην Ευρώπη του επαναφορτιζόμενου υβριδικού Ceed Sportswagon και θα έχουμε επίσης τη έκδοση plug-in hybrid της crossover έκδοσης του Ceed [το αναμέναμε στη Γενεύη] που θα παρουσιάσουμε στην ΙΑΑ 2019, στη Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβριο». Το crossover στο οποίο αναφέρθηκε ο Herrera, το XCeed, βασίζεται στην πλατφόρμα του Ceed, και δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Σε μια προσπάθεια για να καταστεί δυνατή η επίτευξη των ολοένα και αυστηρότερων στόχων για τις συνολικές εταιρικές εκπομπές CO2, ο περαιτέρω εξηλεκτρισμός της γκάμας της Kia θα είναι ζωτικής σημασίας. Ενώ ο Herrera δεν έδωσε ακριβείς λεπτομέρειες για τον κινητήρα των δύο Ceed PHEV, το πιθανότερο είναι τα Xceed και Ceed Sportwagon να μοιράζονται ένα παρόμοιο σύστημα κίνησης με αυτό που χρησιμοποιείται από το υφιστάμενο Kia e-Niro: Βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων με ένα ηλεκτρομοτέρ που αποδίδουν σε συνδυασμό 140 άλογα. Αυτό θα σήμαινε αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 50 km από την μπαταρία των 8,9kWh και τις εκπομπές CO2 λίγο πάνω από τα 30 g/km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube