Νέο Kia Niro EV, αποκάλυψη στην Νότιο Κορέα [video]

Νέο Kia Niro EV, αποκάλυψη στην Νότιο Κορέα [video]

Το EV αποτελεί την τρίτη εξηλεκτρισμένη εκδοχή του Niro, με αυτονομία 240 ή 380 km, ανάλογα με τη χωρητικότητα της μπαταρίας –και φυσικά την τιμή.

Με το Hyundai Ioniq στην γκάμα του γκρουπ, ήταν θέμα χρόνου μέχρι η Kia να αναβαθμίσει το Niro από υβριδικό σε επαναφορτιζόμενο τέτοιο και στη συνέχεια σε αμιγώς ηλεκτρικό. Το τρίτο μέλος της οικογένειας Niro βρίσκεται πλέον και επίσημα στην αγορά, με ανακοινωθείσα μέγιστη αυτονομία 380 km με μια φόρτιση.

Το νέο Kia Niro EV έκανε πρεμιέρα στην 5η Διεθνή Έκθεση Ηλεκτρικών Οχημάτων στη Νότια Κορέα, παράλληλα με το Niro Plug-In Hybrid και Soul EV, και είναι διαφορετικό από το πρωτότυπο που μας έδειξαν οι Κορεάτες τον Ιανουάριο στο CES 2018, στο Las Vegas. Όσον αφορά το σχεδιασμό, το ηλεκτρικό crossover διαφέρει από τον άλλες εξηλεκτρισμένες εκδοχές του μοντέλου στον εμπρός και στον πίσω προφυλακτήρα, στους προβολείς, στη μάσκα και στα φώτα ημέρας σε σχήμα βέλους.

Kia Niro EV

Η θύρα φόρτισης, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στη φωτογραφία, βρίσκεται στη μάσκα «μύτη τίγρης» -κατά τα σχεδιαστικά ειωθότα της φίρμας- στην πλευρά του οδηγού. Όπως και το Hyundai Kona Electric, το Niro EV είναι διαθέσιμο με δύο χωρητικότητες μπαταρίας: 64kWh για αυτονομία 380 km και 39,2kWh για 240 km, ανά φόρτιση.

Όσον αφορά τις διαστάσεις, το Niro EV έχει μήκος 4,38 m, πλάτος 1,81 m, ενώ το μεταξόνιό του είναι 2,7 m. Το αυτοκίνητο πατά στάνταρ σε ζάντες 17 ιντσών και είναι εξοπλισμένο με μια ευρεία γκάμα βοηθημάτων ασφαλείας για τον οδηγό που περιλαμβάνουν σύστημα αποφυγής πρόσθιων συγκρούσεων, διατήρησης λωρίδας, έξυπνο cruise control και προειδοποίηση οπίσθιας σύγκρουσης. 

Kia Niro EV

Με το Niro EV, «η θέση της Kia Motors στην αγορά [ηλεκτρικών οχημάτων] θα εδραιωθεί ακόμα περισσότερο». Σε αυτή τη δήλωσή του, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας, Ki-Sang Lee, πρόσθεσε ότι η Kia «δεν πιστεύει ότι υπάρχει κάποια “ασημένια σφαίρα” που μπορεί να ικανοποιήσει τη ζήτηση για τεχνολογία χαμηλών εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία. Έτσι προβλέπουμε ένα ευρεία γκάμα φιλικών προς το περιβάλλον κινητήρων που θα συνυπάρχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Kia Niro EV

Το αργότερο έως το 2020, η Kia θα λανσάρει ένα μοντέλο με κυψέλες καυσίμου, με τεχνογνωσία που θα μεταγγιστεί από το Hyundai Nexo. Hyundai και Kia αποσκοπούν στη μείωση της μέσης κατανάλωσης στα αυτοκίνητά τους κατά 25% μέχρι το 2020 για την τήρηση των κανονισμών για τις εκπομπές στη Νότια Κορέα, στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube