node/17234

Επίσημο: Νέο, υβριδικό Kia Niro

Στην έκθεση του Σικάγου, η Kia παρουσιάζει το νέο της, υβριδικό SUV πάνω σε κοινή πλατφόρμα με τη Hyundai.

Το νέο Kia Niro είναι βασισμένο πάνω στην ίδια νέα πλατφόρμα που χρησιμοποιείται και από τη Hyundai για το Ioniq.

To Niro προσφέρεται προς το παρόν με μία μόνο κινητήρια μονάδα, που συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού 1,6 λίτρων και 103 ίππων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 43 ίππων που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου των 1,56 kWh. Ο βενζινοκινητήρας είναι ειδικά σχεδιασμένος για υβριδικές εφαρμογές, έχοντας υποτετράγωνες διαστάσεις κυλίνδρων και λειτουργώντας σε κύκλο Atkinson.

Η συνδυασμένη ισχύς δίνεται στους 146 ίππους με 27,0 kgm ροπής, που μεταδίδονται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων. Η μέση κατανάλωση δίνεται στα 4,7 lt/100km, δηλαδή κοντά σε αυτή του Toyota Prius.

Για να είναι το Niro όσο πιο οικονομικό γίνεται, η Kia το έχει εφοδιάσει με τα ηλεκτρονικά συστήματα Coasting Guide και Predictive Energy Control. Ο συνδυασμός αυτός βάζει το σύστημα πλοήγησης σε συνεργασία με το cruise control ώστε το αυτοκίνητο να προβλέπει τις τοπογραφικές μεταβολές του δρόμου μπροστά του και να αντιδρά ανάλογα ώστε να ελαχιστοποιεί την κατανάλωση βενζίνης.

Οπτικά, το Niro είναι συγκρατημένο, με στενή μάσκα tiger nose” και απλές καμπύλες γραμμές που σπάνε από κάποιες γωνίες στα εμπρός φώτα ομίχλης και τον πίσω προφυλακτήρα με την προστατευτική ποδιά.

TAGS
node/39675

Το 2023 το νέο Nissan GT-R

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη του μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει η εξέλιξή του και θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Το 2023 το νέο Nissan GT-R

Σχετικά με την αντικατάσταση του θρυλικού πλέον Nissan GT-R έχουν γραφτεί πολλά. Ωστόσο από τον τελευταίο Οκτώβριο έχει επιβεβαιωθεί επίσημα πως η απάντηση είναι θετική ως προς αυτό το πρότζεκτ.

Πρόσφατα μάλιστα, ο COO (Chief Operating Officer) της Nissan Motor Co. ανέφερε σε συνέντευξή του στο Automotive News πως η εταιρεία ήδη δουλεύει επάνω στην επόμενη γενιά του μοντέλου και σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα είναι έτοιμη μέσα στο 2023.

Επιβεβαίωσε δε πως γίνονται μελέτες και πάνω σε υβριδικό σύστημα, όπως άλλωστε είχαμε ξαναγράψει τον προηγούμενο Οκτώβριο, το οποίο θα έχει τις ρίζες του στους αγώνες και θα είναι KERS (Kinetic Energy Recovery System). Η χρήση του τελευταίου πάντως δε θα πρέπει να θεωρείται ακόμα δεδομένη.

Δείτε ακόμα: "Συγκρίνουμε" στην Ιταλία Nissan GT-R και Lamborghini Urus

TAGS
node/39672

Επέκταση για την γκάμα της DS Automobiles

Η επόμενη διετία αναμένεται ιδιαίτερα παραγωγική για την γκάμα της γαλλικής εταιρείας.

Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Επέκταση για την γκάμα της DS Automobiles

Με την γκάμα της αυτήν τη στιγμή να περιλαμβάνει δύο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback και η επερχόμενη ναυαρχίδα DS 9 να προστεθεί σε αυτά στις αρχές του 2021.

Ωστόσο μιλώντας στο βρετανικό Auto Express, ο επικεφαλής της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε πως το πλάνο περιλαμβάνει έξι μοντέλα συνολικά. Χωρίς να το επιβεβαιώσει συγκεκριμένα, ο Alain Descat δήλωσε πως σαφώς θα ήθελε ένα τέτοιο συμπλήρωμα στην γκάμα.

Μάλιστα θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως μιλάμε για ουσιαστικά για δύο εκδόσεις του μοντέλου, μια συμβατική χάτσμπακ και μια με crossover χαρακτήρα. Το πιθανότερο είναι επίσης πως το μοντέλο θα βασιστεί στην νέα γενιά της πλατφόρμας EMP2, η οποία θα έχει χώρο για μεγαλύτερη μπαταρία άρα και συμβατότητα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση αντί μόνο για την plug-in δυνατότητα που έχει η σημερινή.

Όσο για το έκτο μοντέλο, αυτό όλα δείχνουν πως θα είναι ένα μεγάλο SUV. Αν και ο Descat δεν επιβεβαίωσε καθαρά ούτε αυτή την είδηση λέγοντας πως η γκάμα δεν είναι ακόμα αυστηρά αποφασισμένη, συμφώνησε πως «Ένα τέτοιο μοντέλο έχει ιδιαίτερο νόημα όταν μιλάς για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε παγκόσμια βάση».