Επίσημο: Νέο, υβριδικό Kia Niro

Επίσημο: Νέο, υβριδικό Kia Niro

Στην έκθεση του Σικάγου, η Kia παρουσιάζει το νέο της, υβριδικό SUV πάνω σε κοινή πλατφόρμα με τη Hyundai.

Το νέο Kia Niro είναι βασισμένο πάνω στην ίδια νέα πλατφόρμα που χρησιμοποιείται και από τη Hyundai για το Ioniq.

To Niro προσφέρεται προς το παρόν με μία μόνο κινητήρια μονάδα, που συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού 1,6 λίτρων και 103 ίππων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 43 ίππων που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου των 1,56 kWh. Ο βενζινοκινητήρας είναι ειδικά σχεδιασμένος για υβριδικές εφαρμογές, έχοντας υποτετράγωνες διαστάσεις κυλίνδρων και λειτουργώντας σε κύκλο Atkinson.

Η συνδυασμένη ισχύς δίνεται στους 146 ίππους με 27,0 kgm ροπής, που μεταδίδονται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων. Η μέση κατανάλωση δίνεται στα 4,7 lt/100km, δηλαδή κοντά σε αυτή του Toyota Prius.

Για να είναι το Niro όσο πιο οικονομικό γίνεται, η Kia το έχει εφοδιάσει με τα ηλεκτρονικά συστήματα Coasting Guide και Predictive Energy Control. Ο συνδυασμός αυτός βάζει το σύστημα πλοήγησης σε συνεργασία με το cruise control ώστε το αυτοκίνητο να προβλέπει τις τοπογραφικές μεταβολές του δρόμου μπροστά του και να αντιδρά ανάλογα ώστε να ελαχιστοποιεί την κατανάλωση βενζίνης.

Οπτικά, το Niro είναι συγκρατημένο, με στενή μάσκα tiger nose” και απλές καμπύλες γραμμές που σπάνε από κάποιες γωνίες στα εμπρός φώτα ομίχλης και τον πίσω προφυλακτήρα με την προστατευτική ποδιά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube