Mercedes-EQ: Έρχονται οι SUV εκδόσεις των EQE και EQS

Mercedes-EQ: Έρχονται οι SUV εκδόσεις των EQE και EQS

Η Mercedes-EQ ήδη ετοιμάζει τις SUV εκδόσεις των EQE και EQS οι οποίες θα κάνουν ντεμπούτο προς το τέλος του χρόνου.

Η ηλεκτρική οικογένεια της Mercedes-Benz θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, με την προσθήκη των SUV εκδόσεων των EQE και EQS. Τα δύο νέα μοντέλα θα κάνουν ντεμπούτο προς το τέλος του έτους.

Όπως είναι φυσικό, θα έχουν αυξημένη απόσταση από το έδαφος και θα βασίζονται στην πλατφόρμα EVA την οποία χρησιμοποιούν οι μπερλίνες EQE και EQS.

Λίγο πριν το ντεμπούτο τους, ο κατασκευαστής θα μας δώσει μια πρόγευση από το υπερυψωμένο EQS στο Beijing Auto Show τον Απρίλιο. Η ηλεκτρική SUV ναυαρχίδα εικάζεται ότι θα μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο Maybach EQS που παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Επιπλέον, το κοινό θα έχει την πρώτη επαφή με το μικρότερο ΕQE SUV τον Νοέμβριο στο Guangzhou Motor Show, επίσης στην Κίνα.

Mercedes EQE SUV

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το EQS SUV με μήκος 5.160 mm θα είναι κατά 105 mm πιο κοντό από το σεντάν αδελφάκι του. Την ίδια λογική θα ακολουθήσει και η «περιπετειώδης» έκδοση της ΕQE, η οποία θα έχει μήκος 4.934 mm (84 mm λιγότερα από τo σεντάν).

Το εσωτερικό τους θα προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης και ευρυχωρίας, ενώ θα μοιράζεται πολλά στοιχεία από τις δύο ηλεκτρικές μπερλίνες με το ταμπλό Hyperscreen να τραβάει για ακόμα μια φορά τα βλέμματα. Για τις πολυμελείς οικογένειες που αναζητούν την πολυτέλεια, το EQS SUV θα είναι διαθέσιμο και σε 7θέσια διάταξη.

Κατά το λανσάρισμα, το τελευταίο θα συνδυαστεί με την τετρακίνητη έκδοση «580 4MATIC» με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, 523 PS και 855 Nm ροπής. Παράλληλα, το SUV της EQE θα λανσαριστεί στην έκδοση «350» με 292 PS με 530 Nm ροπής. Αργότερα, δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και ισχυρότερες εκδόσεις με την υπογραφή της AMG.

Mercedes EQS SUV

Τα δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην Αλαμπάμα των Η.Π.Α. Θυμίζουμε ότι στην ίδια μονάδα παράγονται και οι GLE και GLS

Tέλος, μετά το λανσάρισμα των SUV EQE και EQS, το 2024 θα πάρει σειρά η ηλεκτρική εκδοχή του θρυλικού G-Class που θα ακούει στο όνομα EQG.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube