Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz EQE [video]

Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz EQE [video]

Το αντίπαλο δέος των Tesla Model 3 και BMW i4 ακούει στο όνομα Mercedes-Benz EQE. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο των Γερμανών θα βρίσκεται ανάμεσα μας στα μέσα του 2022.

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Μονάχου την ολοκαίνουργια EQE. Η νέα ηλεκτρική πρόταση των Γερμανών αναμένεται να πατήσει τους τροχούς της επίσημα στους ευρωπαϊκούς δρόμους από τα μέσα του 2022 και μετά δίνοντας έτσι άλλη διάσταση στη μάχη με το Tesla Model 3 και φυσικά τη BMW i4. 

merca

Σχεδιαστικά, οι δεσμοί με τη μεγαλύτερη EQS είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς στη σιλουέτα του μοντέλου. Η χαρακτηριστική πλέον μαύρη μάσκα στο εμπρός μέρος με τη κλειστή γρίλια και τα κομψά πίσω φώτα που διατρέχουν απ’ άκρη σ’ άκρη το αμάξωμα είναι μερικά μονάχα από τα χαρακτηριστικά που συνδέουν αισθητικά τα δυο μοντέλα. Ένα ακόμη κοινό σημείο «επαφής» είναι ο αεροδυναμικός τους συντελεστής. Μάλιστα στη νέα EQE το ρευστό σχεδιαστικά αμάξωμα προσφέρει ακόμα καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή συγκριτικά με της μεγαλύτερης EQS, με την τιμή των 0,20 cd να την τοποθετεί απευθείας στην κορυφή από πλευράς αεροδυναμικής απόδοσης στην κατηγορία του! 

Σε ότι αφορά τις διαστάσεις του μοντέλου, η νέα EQE είναι κατά 270 mm πιο «κοντή» σε μήκος από την EQS (4.934 mm, έναντι 5.265 mm) και εφοδιάζεται με μεταξόνιο 3.122 mm ή 88 mm πιο μαζεμένο συγκριτικά με της EQS. Σύμφωνα με τη Mercedes-Benz, η EQE, χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο κατά 100% ατσάλι και «πατά» στο δάπεδο EVA2, πάνω στο οποίο έχει «χτιστεί» φυσικά και η EQS.

merca

Στην καμπίνα ξεχωρίζει αναμφίβολα η MBUX Hyperscreen οθόνη που εκτείνεται κατά μήκος όλου του ταμπλό (56’’) προσφέροντας μια αίσθηση Star Trek στην καμπίνα του οχήματος. Όπως ανακοίνωσε η Mercedes οι ασύρματες ενημερώσεις θα είναι διαθέσιμες ήδη από την κυκλοφορία του μοντέλου, προσφέροντας μεταξύ άλλων και μια λειτουργία ήχου που θα θυμίζει κινητήρα εσωτερικής καύσης πολλών κυβικών... 

Σε πρώτη φάση, η EQE θα κυκλοφορήσει σε μία έκδοση. Η «350», περί ης ο λόγος, θα φορά ηλεκτροκινητήρα εγκατεστημένο στον πίσω άξονα ο οποίος θα αποδίδει 292 PS με 530 Nm ροπής. Η μπαταρία με την οποία εξοπλίζεται το μοντέλο είναι χωρητικότητας 90 kWh. H αυτονομία κίνησης θα ανέρχεται στα 660 km (κύκλος μέτρησης WLTP) με μία πλήρη φόρτιση, με τη γερμανική φίρμα να τονίζει πως σε ταχυφορτιστή 170 kW αρκούν μόλις 15’ για την ανάκτηση ενέργειας 250 km. Αργότερα, η γκάμα θα εμπλουτιστεί και με μια ακόμη έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη Mercedes να μην αποκαλύπτει ωστόσο περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες. 

merca

Η νέα EQE διαθέτει επίσης ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων εμπρός-πίσω, προαιρετικά θα δύναται να την επιλέξει κανείς με σύστημα τετραδιεύθυνσης (θα στρίβουν οι πίσω τροχοί έως 10 μοίρες), ενώ στα έξτρα θα ανήκει και η ενεργή αερανάρτηση που θα αυξομειώνει το ύψος του αμαξώματος ανάλογα με την ταχύτητα κίνησης ή... το οδόστρωμα που θα συναντά ο οδηγός στο διάβα του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube