Mercedes-Benz EQG Concept: Η G-Class του μέλλοντος είναι πλήρως ηλεκτρική [video]

Mercedes-Benz EQG Concept: Η G-Class του μέλλοντος είναι πλήρως ηλεκτρική [video]

Η Mercedes-Benz παρουσίασε στο 2021 IAA Mobility Show του Μονάχου την EQG Concept, ένα πρωτότυπο που μας προϊδεάζει για την μελλοντική και πλήρως ηλεκτρική γενιά της σκληροτράχηλης G-Class.

Από τα πολλά μοντέλα που παρουσιάζει η Mercedes-Benz στη διεθνή έκθεση του Μονάχου, η EQG Concept ξεχωρίζει και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς μας προλογίζει το πέρασμα της θρυλικής και σκληροτράχηλης σειράς G-Class, στην αμιγώς ηλεκτρική εποχή.

Αν και σε πρωτότυπη μορφή ακόμα, σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, η EQG Concept βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό που θα δούμε ως τελικό μοντέλο παραγωγής, με το πρωτότυπο να διατηρεί τα περισσότερα μέρη του αμαξώματος από τη 2η γενιά της G-Class (W463). Σε εμφάνιση, διατηρεί την «τετράγωνη» αισθητική που χαρακτηρίζει το μοντέλο από γεννησιμιού του. Εμπρός ξεχωρίζει η κλειστή και φωτιζόμενη περιμετρικά μάσκα, ενώ εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι φωτιζόμενες LED ράβδοι στην οροφή, καθώς και τα πλαϊνά προστατευτικά. 

Παρόλο τον ηλεκτρικό προσανατολισμό του, η EQG εξακολουθεί να βασίζεται στο πλαίσιο τύπου σκάλας της G-Class, με ανεξάρτητη ανάρτηση μπροστά και άκαμπτο άξονα πίσω, με την μπαταρία να είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο ώστε να διατηρηθεί το κέντρο βάρους όσο χαμηλότερα γίνεται. Οι προδιαγραφές μας δείχνουν τη διάθεση της Mercedes-Benz να διατηρήσει τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του μοντέλου και στη νέα εποχή.

Όσον αφορά τα λοιπά μηχανικά μέρη, η γερμανική φίρμα είναι αρκετά φειδωλή προς το παρόν και έκανε γνωστό μόνο ότι το πρωτότυπο εφοδιάζεται με τέσσερις ξεχωριστά ελεγχόμενους ηλεκτροκινητήρες και ένα κιβώτιο δυο ταχυτήτων. Τονίζοντας ότι αυτοί θα παρέχουν στο ηλεκτρικό 4x4 δύναμη και ελκτική ικανότητα αντάξια της ιστορίας του.

[Πηγή:Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube