Lotus Τype 133: Ετοιμάζεται το αντίπαλο δέος της Porsche Taycan

Lotus Τype 133: Ετοιμάζεται το αντίπαλο δέος της Porsche Taycan

Στα σκαριά βρίσκεται η Type 133, το ηλεκτρικό σεντάν των 600 PS της Lotus που θα βάλει στο στόχαστρο την Porsche Taycan.

Lotus Type 133

Μετά την παρουσίαση της Εletre η οποία εγκαινίασε την ηλεκτρική εποχή της Lotus, η βρετανική εταιρεία έχει στρέψει την προσοχή της στην Type 133. Tο νέο ηλεκτρικό της Lotus θα είναι ένα σεντάν με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και συνδυαστική ισχύ 600 PS, το οποίο θα ριχθεί στην αγορά για να τοποθετηθεί απέναντι στην Porsche Taycan και το Audi RS e-tron GT

Το νέο ηλεκτρικό θα μείνει πιστό στην παράδοση του Hethel και θα φέρει ονομασία που θα ξεκινάει από το γράμμα «Ε». O κατασκευαστής υπόσχεται καινοτόμες τεχνολογίες στο σύστημα ανάρτησης, οι οποίες θα του χαρίζουν οδηγική συμπεριφορά αντάξια του ονόματος της Lotus.

Όπως η Eletre αλλά και το ηλεκτρικό crossover Type134 που θα ακολουθήσει, θα βασίζεται στην ολοκαίνουργια ηλεκτρική πλατφόρμα της Lotus, Electric Premium Architecture (EPA).

Lotus

Η εταιρία υπόσχεται ότι το ηλεκτρικό σεντάν της θα είναι εντυπωσιακό τόσο σε εμφάνιση όσο και οδηγικά. Το ενδιαφέρον ωστόσο αναφορικά με την Type 133 είναι ότι όπως δήλωσε ο διευθυντής της Lotus, Matt Windle, η έκδοση με την απόδοση των 600 PS θα βρίσκεται στην βάση της γκάμας, πράγμα που σημαίνει ότι τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν ακόμη πιο ισχυρές και γρήγορες εκδόσεις του μοντέλου.

Σχεδιαστικά, η Type 133 βρίσκεται στα τελευταία στάδια της εξέλιξης της και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα αποτελεί απλά μια πιο χαμηλή έκδοση της Eletre. Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το ηλεκτρικό σεντάν της Lotus θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το λανσάρισμα του μέσα στο 2023.  

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube