Lexus TZ, μελλοντικό 7θέσιο ηλεκτρικό SUV

Lexus TZ, μελλοντικό 7θέσιο ηλεκτρικό SUV

Στον απόηχο του RZ, ο πολυτελής βραχίονας της Toyota ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό SUV. Ένα 7θέσιο μοντέλο που θα έχει το όνομα Lexus TZ.

Lexus TZ

To νέο Lexus TZ αποτελεί μια ακόμη προσθήκη στην γκάμα της Lexus. Ο χορός των ονομάτων συνεχίζεται στhn ιαπωνική φίρμα με τον πολλαπλασιασμό των μοντέλων. Η premium μάρκα παρουσίασε έτσι μέσα λίγους μήνες τα LM, TX, GX και LBX

Ύστερα λοιπόν από τα ονόματα «S» για τις μπερλίνες, «X» για τα SUV, «M» για τα MPV, σύντομα θα έρθει η σειρά της γκάμας «Z» (όπως το Zero Emission) να πάρει σειρά. Με το RZ να αποτελεί φυσικά μόνο το προοίμιο για μια ευρύτερη προσφορά.

Το Lexus TZ θα λανσαριστεί στην αγορά στις αρχές του 2025. Πρώτα στη Βόρεια Αμερική και στη συνέχεια στην Ευρώπη

Lexus TZ

Το επόμενο μοντέλο της οικογένειας Z θα είναι ένα 7θέσιο SUV. Ηλεκτρικό ισοδύναμο του πιο πρόσφατου TX, θα κυκλοφορήσει την ονομασία Lexus TZ -όπως ακριβώς συνέβη με το RZ σε σύγκριση με το RX. Στην ίδια λογική, μια ηλεκτρική μπερλίνα της οποίας οι αναλογίες παραπέμπουν στο IS, θα μπορούσε να ονομαστεί IZ και ο αντικαταστάτης του σπόρτσκαρ LFA θα ήταν το LFZ.

Αυτό το νέο Lexus TZ δεν μας είναι εντελώς άγνωστο. Ήταν ένα από τα πολλά μοντέλα που παρουσίασε η Toyota τον Δεκέμβριο του 2021, όταν ανακοίνωσε το μεγάλο ηλεκτρικό σχέδιό της. Με το μοντέλο να επιβεβαιώνεται αργότερα τον Απρίλιο του 2023.

Lexus TZ

Το νέο Lexus TZ βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA-E του bZ4x/RZ, αλλά θα μπορούσε να επωφεληθεί από την αύξηση της ισχύος για να αποδίδει περίπου 400 ίππους, σε σύγκριση με τους 313 του RZ. Από σχεδιαστική άποψη θα είναι πολύ κοντά σε ένα μοντέλο με σήμα Toyota -ένα μελλοντικό bZ5X ή bZ6X;

Το Lexus TZ θα λανσαριστεί στην αγορά στις αρχές του 2025. Πρώτα στη Βόρεια Αμερική όπου και θα γίνει το επίσημο ντεμπούτο του. Αλλά σε αντίθεση με το TX που δεν θα το δούμε στη Γηραιά Ήπειρο, το 7θέσιο ηλεκτρικό SUV της Lexus θα κάνει εμπορική καριέρα και στην Ευρώπη.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube