Νέο Lexus LM στη Σαγκάη [video]

Νέο Lexus LM στη Σαγκάη [video]

Το πρώτο MPV με τα σήματα της Lexus βασίζεται στο Toyota Alphard

Η Lexus παρουσίασε στην Έκθεση Σαγκάης το πρώτο πολυτελές MPV μοντέλο στην ιστορία της με το όνομα LM (Luxury Minivan), το οποίο θα διατεθεί σε επιλεγμένες αγορές της Ασίας όπου παρατηρείται αυξημένη ζήτηση για μοντέλα της κατηγορίας.

Όπως είχαμε γράψει, το Lexus LM βασίζεται στα Toyota Alphard και Toyota Vellside, προσφέροντας πλούσιο εξοπλισμό και υψηλά επίπεδα άνεσης και πολυτέλειας για τους επιχειρηματίες που θέλουν ένα ευρύχωρο MPV για τις μετακινήσεις τους.

Lexus LM

Σχεδιαστικά, το βαν της Lexus ξεχωρίζει από την γιγαντιαία γρίλια, τα επιθετικά φωτιστικά σώματα και τις χρωμιωμένες λεπτομέρειες όμως εκτός από το ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος, το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος προέρχεται από το συγγενικό Toyota Alphard. Το ιαπωνικό MPV κινείται με τη βοήθεια ενός υβριδικού συστήματος με κινητήρα 2,5 λίτρων (LM 300h), είτε με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης 3,5 λίτρων (LM 350).

Η ανάρτηση έχει ειδικά αμορτισέρ με βαλβίδες ταλάντωσης για κορυφαία ποιότητα κύλισης, ένας τομέας που απασχολεί ιδιαίτερα τους υποψήφιους αγοραστές οι οποίοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε προσθιοκίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις.

Lexus LM

Η κορυφαία έκδοση του LM έχει τετραθέσια καμπίνα με δύο άνετες πολυθρόνες στο πίσω μέρος και ένα διαχωριστικό με ενσωματωμένη οθόνη 26", αναλογικό ρολόι και ειδικό γυαλί που θολώνει όταν ο επιβάτης θέλει τον προσωπικό του χώρο. Επιπλέον, το μοντέλο εξοπλίζεται με ειδικό ψυγείο για ποτά, premium ηχοσύστημα Mark Levinson, θήκη για ομπρέλα και πολυτελή μοκέτα.

Για τους επιχειρηματίες που θέλουν να μεταφέρουν μαζί τους και την οικογένειά τους, το Lexus LM θα διατεθεί και σε μια λίγο πιο στριμωγμένη επταθέσια έκδοση, με δύο ανεξάρτητα καθίσματα στις εμπρός σειρές και τρία καθίσματα στην τελευταία σειρά.

Η Lexus δεν ανακοίνωσε ακόμα τις τιμές του μοντέλου που αναμένεται να είναι λίγο ακριβότερο από το αντίστοιχο Toyota Alphard λόγω του premium χαρακτήρα και του εμβλήματος που έχει στη μάσκα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube