Lexus: Μας έδειξε τον ηλεκτρικό διάδοχο του LFA

Lexus: Μας έδειξε τον ηλεκτρικό διάδοχο του LFA

H Lexus αποκάλυψε σε μορφή πρωτότυπου τον ηλεκτρικό διάδοχο του LFA, ο οποίος αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μέσα στη δεκαετία.

Lexus

H Τoyota Motor Corporation πρόσφατα τάραξε τα νερά αποκαλύπτοντας 15 από τα 30 συνολικά νέα ηλεκτρικά μοντέλα που σκοπεύει να προσθέσει στην γκάμα των Toyota και Lexus μέχρι το 2030.

Ένα από αυτά τα concept ήταν ένα ηλεκτρικό σούπερκαρ από την Lexus. Θυμίζουμε ότι η εταιρία ανακοίνωσε ότι από το 2030 θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη, Β. Αμερική και στην Κίνα. Ενώ από το 2035 ο όμιλος Toyota θα διαθέτει στην Δ. Ευρώπη μόνο αυτοκίνητα με μηδενικούς ρύπους.

Η Lexus περιέγραψε το μοντέλο ως «ένα ηλεκτρικό sportscar που θα κληρονομήσει την μυστική συνταγή και την αίσθηση του LFA, συμβολίζοντας παράλληλα το μέλλον της μάρκας».

Lexus

Έπειτα, η εμπειρία μέσω της εξέλιξης και το DNA του διαδόχου του LFA θα μεταφερθεί και στην υπόλοιπη γκάμα της εταιρίας.

Το νέο ιαπωνικό σούπερκαρ θα ολοκληρώνει το σπριντ για τα πρώτα 100 km/h από στάση σε λιγότερο από 2,5'' και αναμένεται να έχει αυτονομία μεγαλύτερη από 700 km.

Lexus

Επιπροσθέτως, φημολογείται ότι θα είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα εξοπλιστεί με μπαταρίες στερεάς κατάστασης. Σημειώνουμε ότι η Toyota ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να κάνει χρήση τέτοιων μπαταριών στα ηλεκτρικά της οχήματα από το 2025.

Η σχεδίαση του πρωτότυπου διαφέρει αρκετά από τα μοντέλα της Lexus που βρίσκονται σήμερα στην γκάμα της. Η σχεδίαση του έχει καθαρόαιμο σπορ χαρακτήρα, το καπό είναι μακρύ, ενώ ξεχωρίζουν οι εισαγωγές αέρα στο εμπρός και πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Είναι πολύ πιθανό το μοντέλο να σηματοδοτήσει και μια αλλαγή της σχεδιαστικής φιλοσοφίας για την ιαπωνική φίρμα.

Ο αντικαταστάτης του θρυλικού LFA αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μέχρι το 2030. Υπενθυμίζουμε ότι εχθές η Lexus αποκάλυψε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το RZ 450e το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αγορές στα μέσα του 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube