Οι Ιάπωνες λανσάρουν καινούργιο Toyota Land Cruiser!

Οι Ιάπωνες λανσάρουν καινούργιο Toyota Land Cruiser!

Η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα-teaser της νέας γενιάς του Toyota Land Cruiser, της μικρότερης έκδοσης που θα πωλείται και στην Ευρώπη. Και απ’ ό,τι μπορούμε να δούμε, είναι όσο κουλ τετράγωνο απαιτείται.

Toyota Land Cruiser 2023

Για να μην μπερδευτούμε, όμως! Ο ιαπωνικός κολοσσός έχει ήδη λανσάρει ένα ολοκαίνουργιο Toyota Land Cruiser, το J300, το 2021. 

Ωστόσο, αυτό είναι ένα διαφορετικό Land Cruiser από το μοντέλο που πωλείται στην Ευρώπη. Το J300 είναι το «μεγάλο» Land Cruiser, ενώ στην Ευρώπη έχουμε ένα πιο κόμπακτ μοντέλο, το J150, που σε άλλες χώρες το λένε και «Prado». Είναι αυτή η παραλλαγή που ανανεώνεται τελικά, ύστερα από την παρέλευση μάλιστα 14+ χρόνων στην αγορά, με αρκετά λίφτινγκ και αναβαθμίσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Προσώρας δεν γνωρίζουμε την ημερομηνία λανσαρίσματος του νέου Toyota Land Cruiser, αλλά μάλλον δεν θα αργήσουμε να μάθουμε τα πάντα για το νέο σκληροτράχηλο μοντέλο των Ιαπώνων.

Η φωτογραφία-teaser δεν δείχνει ακόμη πολλά και η Toyota δεν μας δίνει περισσότερες πληροφορίες. Η εικόνα συνοδεύεται από τη λεζάντα «πάνω από 70 χρόνια περιπέτειας -και τα καλύτερα δεν έχουν έρθει», δείχνοντας το πρώτο Toyota Land Cruiser δίπλα στη σιλουέτα επόμενης γενιάς. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota Land Cruiser, 1951 έως σήμερα: 70+ χρόνια θρυλικό 4x4 [videos]

Μια νέα γενιά που, με την πρώτη ματιά, θα είναι γεμάτη ακμές και γωνίες, όπως είναι πάνω κάτω η μόδα με την τρέχουσα γενιά των σκληροτράχηλων 4x4, αλά Land Rover Defender ή Ford Bronco.

Toyota Land Cruiser 2023

Αυτό είναι το μοναδικό στοιχείο που βλέπουμε, αλλά ευτυχώς έχουμε ήδη ένα άλλο σημείο αναφοράς που καθορίζει σε μεγάλο μέρος τη συνολικής μορφής του νέου Toyota Land Cruiser: Tο νέο Lexus GX. Το τελευταίο ήταν πάντα ένα πιο πολυτελές Land Cruiser και αυτή η γενιά που παρουσιάστηκε πρόσφατα είναι αντίστοιχου γωνιώδους σχεδιασμού όσο και το μοντέλο στη φωτογραφία-teaser της Toyota.

Οπότε, αν θα θέλαμε να ακουμπήσουμε ή να υποθέσουμε κάποιες πτυχές του επικείμενου, νέου Toyota Land Cruiser, ας δούμε τα στοιχεία του Lexus GX: Διαστάσεις 4,95 x 1,98 x 1,87 m, με μεταξόνιο 2,85 m.

Toyota Land Cruiser 2023, Lexus GX 2024
Το νέο Lexus GX που ντεμπουτάρισε πριν από έναν μήνα, στις 9 Ιουνίου, μας αποκαλύπτει τον σχεδιαστικό δρόμο του νέου Toyota Land Cruiser.

Όσον αφορά την γκάμα των μοτέρ, έχουμε ένα διτούρμπινο V6 των 3,5 lt και ένα υπετροφοδοτούμενο υβριδικό σύστημα κίνησης με θερμικό μοτέρ 2,5 lt στο Lexus RX 500h. Που προφανώς αυτό το τελευταίο δεν θα απιοτελέσει αντικείμενο για την ευρωπαϊκή έκδοση του νέου Toyota Land Cruiser. 

Προσώρας δεν γνωρίζουμε την ημερομηνία λανσαρίσματος, αλλά μάλλον δεν θα αργήσουμε να μάθουμε τα πάντα για το νέο σκληροτράχηλο μοντέλο της Toyota.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube