Νέο Lexus TX 550h+, PHEV με πολύ «γκάζι» για τις ΗΠΑ [video]

Νέο Lexus TX 550h+, PHEV με πολύ «γκάζι» για τις ΗΠΑ [video]

Ανάμεσα στα πολλά και καινούργια νέα μοντέλα, ο πολυτελής βραχίονας της Toyota, αποκαλύπτει το νέο Lexus TX 550h+, ένα νέο 7θέσιο επαναφορτιζόμενο SUV.

Lexus TX 550h+

Εδώ και αρκετούς μήνες τα 7θέσια SUV έχουν την τιμητική τους, με πολλά τέτοια νέα μοντέλα να κάνουν το ντεμπούτο τους. Κάτι που ισχύει ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπου η ζήτηση για αυτό το είδος δεν λέει να εξασθενήσει. Με πιο πρόσφατη εμφάνιση το Lexus TX.

Κατά τα φαινόμενα λοιπόν, η κατηγορία φαίνεται να ενδιαφέρει πλέον και τη Lexus, η οποία λανσάρει το νέο Lexus TX που εξελίχτηκε με βάση το Toyota Grand Highlander.

Το Lexus TX δίνει προτεραιότητα στην άνεση σε κάθε σειρά καθισμάτων και ενσωματώνει τη σταθερή μας δέσμευση για την ηλεκτροκίνηση, την τεχνολογία, την απόδοση και το σχεδιασμό, λέει στο δ. Τύπου η εταιρεία.

Lexus TX 550h+

Με μήκος 5,16 m και πλάτος 1,99 m, το νέο Lexus TX  προτάσσει το τέλειο φορμάτ για την αμερικανική αγορά. Με άλλα λόγια, ένα μεγάλο SUV, με μεταξόνιο που πλησιάζει τα τρία μέτρα (2,95 m), εξαφανίζοντας οποιαδήποτε παραχώρηση όσον αφορά την εσωτερική άνεση και φιλοξενία των επτά επιβατών. Και σε ένα περιβάλλον όπου οι επιβάτες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την επιτυχημένη ατμόσφαιρα των τελευταίων SUV της φίρμας, παρά την κοινή βάση με τα πιο «λαϊκά» Toyota.

Lexus TX 550h+

Βασισμένο στην πλατφόρμα TNGA-K του ιαπωνικού ομίλου, το Lexus TX  διαθέτει τρεις εκδόσεις όσον αφορά το σύστημα κίνησης. Εκτός από το αμιγώς θερμικό TX 350 (2,4 lt τούρμπο με 279 άλογα), υπάρχει το TX 500h εξοπλισμένο με το ίδιο μπλοκ T24A-FTS και έναν ηλεκτροκινητήρα για συνολικά 371 ίππους και 550 Nm.

Αλλά σε αντίθεση με το αμερικανικό RX, αυτό το Lexus TX επιλέγει επίσης ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα με την έκδοση 550h+. Η διαμόρφωση είναι πολύ διαφορετική από το RX 450h+ που διατίθεται και στην Ελλάδα, καθώς συνδυάζει έναν 3,5λιτρο κινητήρα V6 με δύο ηλεκτροκινητήρες, για συνολική ισχύ 412 ίππων. Και που στέλνει τη ροπή στους άξονες, μέσω επικυκλικού κιβωτίου ταχυτήτων. 

To επαναφορτιζόμενο υβριδικό Lexus TX θα είναι το πρώτο PHEV της εταιρείας που θα συναρμολογείται στις ΗΠΑ, στο TMMI, στο Toyota Motor Manufacturing στην πολιτεία της Indiana.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube