To Kia Stinger GT βάζει φωτιά στο δρόμο

To Kia Stinger GT βάζει φωτιά στο δρόμο

Η Kia έδωσε ένα δυναμικό teaser για το Stinger GT που ντεμπουτάρησε στο NAIAS 2017, στο Detroit, αποκαλύπτοντας το χρόνο του στα 0-100 km/h.

O Κορεάτης κατασκευαστής, ύστερα από το North American International Auto Show 2107 όπου είχε δηλώσει ότι το Stinger GT γράφει στο χρονόμετρο για τα 0-100 km/h χρόνο 5,1”, επανήλθε λέγοντας ότι υποεκτίμησε τις δυνατότητες του κορυφαίου μοντέλου του.

Έτσι, ο νέος χρόνος που δηλώνει η Kia για το Stinger GT κατεβαίνει κάτω από τα πέντε δευτερόλεπτα, γράφοντας 4,9”. Πέρα όμως από το γεγονός ότι πρόκειται για το ταχύτερο μοντέλο της εταιρείας, το Stinger στην έκδοση GT, αν επαληθευτεί το παραπάνω νούμερο, μπορεί να καυχιέται ότι είναι ταχύτερο από την Jaguar XE με τον 3λιτρο V6 και τους 380 PS. Για την ιστορία να πούμε ότι το αυτοκίνητο, πάντα κατά δήλωση της Kia, πετυχαίνει στην ευθεία τελική ταχύτητα 270 km/h.

Nα θυμίσουμε ότι η Kia έχει επιβεβαιώσει την γκάμα των μοτέρ του Stinger GT για τις ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο από καιρού φημολογούμενος 2.2 ντίζελ. Το μοτέρ αυτό αναμένεται να πάρει τη μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο, αρχής γενομένης από το λανσάρισμα του μοντέλου τον προσεχή χειμώνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Kia Stinger δοκιμάζεται σε χιόνι και πάγο [video]

Ο 2.2 ντίζελ, που συνδυάζεται στάνταρ με 8άρι αυτόματο σασμάν, αποδίδει 200 ίππους και 44,9 χιλιογραμμόμετρα, με την Kia να ανακοινώνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 8,5” και τελική 225 km/h. Η κίνηση μεταδίδεται στάνταρ στους πίσω τροχούς και με έξτρα χρέωση την προσθήκη μπλοκέ διαφορικού. Αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν και την οψιόν της τετρακίνησης με torque-vectoring.

Ο βασικός βενζινοκινητήρας είναι ένα 4κύλινδρος δίλιτρος τούρμπο με 256 άλογα και 36,0 kgm, ενώ το κορυφαίο μοτέρ της γκάμας είναι 3,3λιτρο V6 με 375 PS και 52,0 kgm, με τις επιδόσεις που ήταν και το αντικείμενο της νέας μας αναφοράς.

Οι τελευταίες αναφορές μιλούν ότι προοδευτικά θα προστεθούν και ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην γκάμα του Stinger. H πιο πιθανή περίπτωση είναι αρχικά η προσθήκη μιας υβριδικής επαναφορτιζόμενης έκδοσης, αλλά η Kia προτίθεται να μελετήσει και την προσθήκη ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου ανάλογα με τη ζήτηση.

[Πηγή Kia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube