Αναβαθμισμένες Jaguar F-Pace, XF και XE με νέα μοτέρ Ingenium

Αναβαθμισμένες Jaguar F-Pace, XF και XE με νέα μοτέρ Ingenium

Νέοι κινητήρες βενζίνης και ντίζελ προστίθενται στην υφιστάμενη γκάμα των μοντέλων, μαζί με φρεσκάρισμα, νέα βοηθήματα οδήγησης και infotainment.

Η γκάμα των Jaguar F-Pace, XF και XE αναβαθμίστηκε για το 2017 με νέους κινητήρες, βοηθήματα νέας τεχνολογίας για τον οδηγό και νέα συστήματα πολυμέσων.

Τρεις νέοι κινητήρες της οικογένειας Ingenium ήρθαν ως προσθήκη στην υφιστάμενη γκάμα των κινητήρων της βρετανικής εταιρείας. Ο πρώτος είναι ένα δίλιτρος βενζινοκινητήρας τούρμπο (πρώτη φωτογραφία) που αποδίδει 200 PS, ενώ στην ισχυρότερη εκδοχή του φτάνει τους 250. Η νέα μονάδα διαθέτει διαρκή μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, ενισχύοντας τόσο την απόδοση όσο και την αποδοτικότητα.

Παράλληλα με τον παραπάνω βενζινοκινητήρα, το τρίτο μέλος στην προσθήκη των μοτέρ είναι ένας επίσης δίλιτρος τουρμποντίζελ με 240 άλογα και 51,0 kgm (δεύτερη φωτογαρφία). Όταν δε βρίσκεται κάτω από το καπό της XE, το αυτοκίνητο πετυχαίνει κατά την Jaguar τυποποιημένη μέση κατανάλωση 5,2 lt/100 km και CO2 137g/km.

Τόσο η XE όσο και η XF ενσωματώνουν στην γκάμα τους και τα τρία μοτέρ, ενώ η F-Pace την ισχυρότερη εκδοχή του βενζινοκινητήρα και τον τουρμποντίζελ. Όλοι δε οι υφιστάμενοι κινητήρες, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι 3λιτροι 6κύλινδροι βενζίνης και ντίζελ, διατηρούνται και στα τρία μοντέλα, όπως εξάλλου ισχύει προαιρετικά και για τα τετρακίνητα μοντέλα. Παράλληλα με τι νέες προσθήκες, ο υφιστάμενος 3λιτρος 6κύλινδρος κινητήρας του κορυφαίου μοντέλου της Jaguar XE, την XE S, αναβαθμίζεται σε ισχύ κατά 40 άλογα, ανεβαίνοντας στους 380 PS.

H γκάμα των XE και XF 2017 μπορεί πλέον να εφοδιαστεί με το σύστημα Configurable Dynamics που επιτρέπει στον οδηγό να επέμβει στο set-up του μοτέρ, του σασμάν και στην απόκριση του τιμονιού μέσω των ρυθμίσεων «Normal» ή «Dynamic», ξεχωριστά από το σύστημα Adaptive Dynamics. Πριν από αυτή τη δυνατότητα, οι οδηγικές ρυθμίσεις ήταν διαθέσιμες μόνο όταν το αυτοκίνητο εφοδιαζόταν με τεχνολογία ρυθμιζόμενης ανάρτησης.

Και τα τρία μοντέλα της Jaguar ενσωματώνουν νέα τεχνολογία dual-view που δίνει τη δυνατότητα να επιλέγονται διαφορετικές οθόνες από τον οδηγό και το συνοδηγό, στην ίδια 10άρα οθόνη του συστήματος πολυμέσων. Επίσης, υπάρχει πλέον σύστημα παρακολούθησης της κυκλοφορίας για εμπρός, καθοδήγηση για όταν κάνει όπισθεν με περιμετρική θέαση μέσω του συστήματος καμερών, το οποίο απεικονίζει τον περιβάλλοντα χώρο στην οθόνη των πολυμέσων, βοηθώντας τους ελιγμούς.

Οι αναβαθμισμένες Jaguar F-Pace, XF και XE διαθέτουν επίσης τεχνολογία πληρωμής που λειτουργεί στα πρατήρια της Shell, επιτρέποντας στον οδηγό να πληρώσει για το καύσιμο μέσω του infotainment.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Jaguar F-Pace 2.0d AWD Auto R-Sport

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Jaguar XF 20d 180 AT8 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Jaguar XE XE 2.0 I4D 180

Προς το παρόν δεν έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία την τιμή της XE S των 380 PS, καθώς και την τιμή για τα μοντέλα που εφοδιάζονται με το νέο βενζινοκινητήρα ingenium των 250 PS. Κατά τα λοιπά, η τιμή εκκίνησης για την F-Pace είναι οι €57.600, για την XF οι €57.000 και για την XE οι €47.600.

Τα μοντέλα διατίθενται ήδη προς πώληση, οπότε οι ενδιαφερόμενοι ας μελετήσουν τον αναλυτικό κατάλογο στο συνημμένο αρχείο, στο link.

[Πηγή Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube