Το Kia Stinger δοκιμάζεται σε χιόνι και πάγο [video]

Το Kia Stinger δοκιμάζεται σε χιόνι και πάγο [video]

Ένα video από τις χειμερινές δοκιμές του νέου Kia Stinger στη Σουηδία μας θυμίζει πόσο απολαυστική μπορεί να είναι η δουλειά του δοκιμαστή.

Η Kia εισβάλει στην κατηγορία των μεγάλων σπορ σεντάν με το Stinger. Το οποίο, αφού πέρασε και από το Nürburgring, πλέον δοκιμάζεται σε γλιστερό τερέν και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Η Kia δημοσίευσε πρόσφατα ένα video από τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου σε χειμερινό κλίμα, οι οποίες πραγματοποιούνται στο Arjeplog της Σουηδίας, στον Αρκτικό Κύκλο. Αυτές θα καθορίσουν τις τελικές ρυθμίσεις του συστήματος μετάδοσης, της ανάρτησης, του συστήματος ευστάθειας και των υπόλοιπων ηλεκτρονικών βοηθημάτων του Stinger.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το νέο Kia Rio

Στην κορυφαία έκδοση Stinger GT, η οποία θα φοράει κινητήρα biturbo V6 3,3 lt με 370 PS, θα υπάρχει η δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης των ηλεκτρονικών βοηθημάτων από τον οδηγό, οπότε το πώς θα συμπεριφέρεται χωρίς αυτά είναι εξίσου σημαντικό, όσο και ενδιαφέρον. Στην πισωκίνητη εκδοχή του ένα ελεγχόμενο διαφορικό θα υπάρχει στη λίστα με τα έξτρα, ενώ το μοντέλο θα διατίθεται και με τετρακίνηση, με σύστημα Dynamic Torque Vectoring Control.

Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο εκδόσεις του εξελίσσονται με σκοπό να ενθουσιάζουν τον οδηγό. Και, τουλάχιστον στο παγωμένο τερέν του Arjeplog, σίγουρα το καταφέρνουν:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube