Kia Stinger GT: Γκάμα τριών μοτέρ για την Ευρώπη, με ντίζελ [video]

Kia Stinger GT: Γκάμα τριών μοτέρ για την Ευρώπη, με ντίζελ [video]

Το νέο Kia Stinger θα διατίθεται στην Ευρώπη με μια γκάμα τριών μοτέρ, μεταξύ των οποίων και ένα ντίζελ που αναμένεται να είναι και το best seller.

H Kia επιβεβαίωσε την γκάμα των μοτέρ του Stinger GT για τις ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο από καιρού φημολογούμενος 2.2 ντίζελ.

Το μοτέρ αυτό αναμένεται κα πάρει τη μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο, αρχή γενομένης από το λανσάρισμα του μοντέλου τον προσεχή χειμώνα.

Ο 2.2 ντίζελ, που συνδυάζεται στάνταρ με 8άρι αυτόματο σασμάν, αποδίδει 200 ίππους και 44,9 χιλιογραμμόμετρα, με την Kia να ανακοινώνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 8,5” και τελική 225 km/h. Η κίνηση μεταδίδεται στάνταρ στους πίσω τροχούς και με έξτρα χρέωση την προσθήκη μπλοκέ διαφορικού. Αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν και την οψιόν της τετρακίνησης με torque-vectoring.

Ο βασικός βενζινοκινητήρας είναι ένα 4κύλινδρος δίλιτρος τούρμπο με 256 άλογα και 36,0 kgm, ενώ το κορυφαίο μοτέρ της γκάμας είναι 3,3λιτρο V6 με 375 PS και 52,0 kgm. Με αυτό το τελευταίο, η Kia εκτιμά ότι το Stinger θα μπορεί να γράφει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,1” και να πιάνει τελική ταχύτητα 270 km/h, νούμερα που το καθιστούν το ταχύτερο μοντέλο της εταιρείας στην Ιστορία.

Οι τελευταίες αναφορές μιλούν ότι προοδευτικά θα προστεθούν και ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην γκάμα του Stinger. H πιο πιθανή περίπτωση είναι αρχικά η προσθήκη μιας υβριδικής επαναφορτιζόμενης έκδοσης, αλλά η Kia προτίθεται να μελετήσει και την προσθήκη ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου ανάλογα με τη ζήτηση.

Με το Stinger, η Kia προτίθεται να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τα καλύτερα δείγματα της κατηγορίας όσον αφορά τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Έτσι ως σημείο αναφοράς και μελέτης, το κέντρο Vehicle Test and High Performance Development έλαβε την BMW 4 Series Coupé και ως πεδίο δοκιμών την πίστα του Nürburgring. Και για να πετύχει τις προδιαγραφές που έθεσε, αναλώθηκε στις διπλάσιες δοκιμές πίστας απ’ ό,τι κάνει συνήθως στα υπό εξέλιξη μοντέλα.

[Πηγή Kia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube