Καθυστερεί το λανσάρισμα του ηλεκτρικού Ford Explorer

Καθυστερεί το λανσάρισμα του ηλεκτρικού Ford Explorer

Το Μπλε Οβάλ αναγκάστηκε να αναβάλλει το λανσάρισμα του ηλεκτρικού SUV, Ford Explorer, που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen. Με επίσημο λόγο τα πρότυπα μπαταριών που επιβάλλει η Ευρώπη.

Ford Explorer EV

Σύμφωνα με το γερμανικό μέσο Kölnische Rundschau, η αμερικανική φίρμα θα καθυστερήσει την έναρξη της παραγωγής του Ford Explorer κατά έξι μήνες. Ενημερώνοντας ταυτόχρονα τα κλιμάκια του εργοστασίου της στην Κολωνία.

Ωστόσο, η Ford είχε διοργανώσει μια τελετή τον Ιούνιο για να εγκαινιάσει τη μεταμόρφωση αυτής της ιστορικής τοποθεσίας που ιδρύθηκε το 1930. Η Ford επένδυσε δύο δισεκατομμύρια δολάρια στην Κολωνία για να την κάνει εργοστάσιο αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα. Κι αυτός ήταν ο λόγος που το Fiesta αποσύρθηκε πρόωρα.

Το Ford Explorer EV είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που εξελίχτηκε ειδικά για την Ευρώπη από το Μπλε Οβάλ 

Ford Explorer EV

Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός κατασκευαστής χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB που σχεδίασε ο Όμιλος Volkswagen για τα Volkswagen ID.3, ID.4, Cupra Born και Škoda Enyaq, μεταξύ άλλων, για το ηλεκτρικό της SUV. 

Το ηλεκτρικό Explorer επρόκειτο να λανσαριστεί στις αρχές του 2024, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει τελικά να περιμένουν μέχρι το δεύτερο 6μηνο του επόμενου έτους.

Μια καθυστέρηση που εξηγείται επίσημα από την ανάγκη συμμόρφωσης των μπαταριών του Ford Explorer EV με τα νέα πρότυπα που επιβάλλονται από τη νόρμα 100.3/ECE-R 100.3 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και τα οποία στοχεύουν στην αύξηση της ασφάλειας και της αντοχής των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πωλούνται στην Ευρώπη. 

Ford Explorer EV

Ωστόσο, αυτό το πρότυπο είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό. Επομένως, ο πραγματικός λόγος αυτής της καθυστέρησης θα μπορούσε να είναι αρκετά διαφορετικός. 

Πιθανότατα ο λόγος της καθυστέρησης αυτής σχετίζεται με τη «δανεική» πλατφόρμα από το Volkswagen Group. H Ford σκοπεύει να εξελίξει τη δική της αρχιτεκτονική για τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της που θα κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Βλέπετε, στη Γηραιά Ήπειρο το Μπλε Οβάλ στοχεύει να γίνει 100% ηλεκτρική φίρμα έως το 2030. 

Ίσως λοιπόν, η προτεραιότητα που δόθηκε σε αυτήν την αρχιτεκτονική εξελιγμένη in-house να προκάλεσε το πρόγραμμα εξέλιξης του Ford Explorer EV, το οποίο βρισκόταν στη φάση επικύρωσής του, να καθυστερήσει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube