Jaguar F-type Heritage 60: Επετειακή έκδοση με άρωμα E-type

Jaguar F-type Heritage 60: Επετειακή έκδοση με άρωμα E-type

Περιορισμένη παραγωγή 60 μονάδων για την ειδική έκδοση της Jaguar F-type.

Η Jaguar παρουσίασε την F-type Heritage 60 Edition, μια δημιουργία του τμήματος SV Bespoke με αφορμή τα 60 χρόνια από την παρουσίαση της εμβληματικής E-type που συμπληρώνονται τον Μάρτιο του 2021. Η ειδική έκδοση της F-type R θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 60 μονάδων με τιμή που ξεκινά από τις £122.500 (€136.159).

Το μοντέλο που είναι διαθέσιμο σε κουπέ ή κονβέρτιμπλ, είναι βαμμένο στην απόχρωση Sherwood Green της E-type η οποία ήταν διαθέσιμη για τελευταία φορά τη δεκαετία του '60. Την εικόνα συμπληρώνουν το νέο σχέδιο τροχών 20" σε απόχρωση Gloss Black, οι μαύρες δαγκάνες φρένων και οι λεπτομέρειες σε Gloss Black και Chrome περιμετρικά του αμαξώματος.

Jaguar

Στο εσωτερικό έχουμε επενδύσεις από δέρμα Windsor σε αποχρώσεις Caraway και Ebony, λογότυπο E-type 60th anniversary στα προσκέφαλα των σπορ καθισμάτων και τα πατήματα των μαρσπιέ, αλουμίνιο στην κεντρική κονσόλα και πλακέτα SV Bespoke.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Διασώζοντας Jaguar E-type από τα παλιοσίδερα της Ιστορίας

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο Superchagred V8 με απόδοση 575 PS και 700 Nm που συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης. Η επιτάχυνση 0-97 km/h ολοκληρώνεται σε 3,5" και η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 299 km/h. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Jaguar E-type S3 4.2 2+2

Κάθε μια από τις 60 συλλεκτικές F-type Heritage 60 Edition θα παράγεται στο εργοστάσιο του Castle Browich και θα ολοκληρώνεται στο Warwickshire όπου είναι το εργαστήριο της ομάδας SV Bespoke μέσα στις εγκαταστάσεις της Jaguar Special Vehicle Operations. Παράλληλα με το νέο μοντέλο, η Jaguar Classic ανακοίνωσε την ανακατασκευή έξι μονάδων της Jaguar E-Type 3.8 σε ασορτί αποχρώσεις.

[Πηγή Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube