Διασώζοντας Jaguar E-type από τα παλιοσίδερα της Ιστορίας

Διασώζοντας Jaguar E-type από τα παλιοσίδερα της Ιστορίας

Το Jaguar’s Classic Workshop βρίσκεται στην ιστορική για τη φίρμα περιοχή του Browns Lane, στο Coventry, στη Βρετανία.

Η επίσημο κέντρο αποκατάστασης της Jaguar ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2014, προκειμένου να κατασκευάσει έξι νέες Lightweight E-type. Φωτογραφίες Matthew Lloyd/Bloomberg

Αυτοκίνητα που θα συμπλήρωναν το αρχικό νούμερο των 18 κομματιών που είχε προγραμματιστεί πριν από 51 χρόνια, τα 12 από τα οποία φτιάχτηκαν το 1963. Σήμερα, το ατελιέ της βρετανικής φίρμας και οι εργαζόμενοι σε αυτό κατευθύνονται από τον τρίτης γενεάς στέλεχος της Jaguar, Martyn Hollingsworth. Και όλοι μαζί εργάζονται αποκαθιστώντας ιστορικά αυτοκίνητα του παρελθόντος της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Εννέα χειροποίητες ΧΚSS του 1957 κατασκευάζει η Jaguar [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Jaguar E-type S3 4.2 2+2 του 1971

Ιστορικά, οι εγκαταστάσεις της Jaguar στο Browns Lane κατασκεύαζαν αυτοκίνητα από το 1951 έως το 1998, οπότε και η παραγωγή μεταφέρθηκε σε νέες εγκαταστάσεις. Το Browns Lane ξανάνοιξε το 2014.

Το ατελιέ φυσικά και πάει παραπέρα από την απλή συντήρηση και τις αποκαταστάσεις, καθώς όπως είπαμε είναι επιφορτισμένο και να μοντάρει «νέα» μοντέλα. Εδώ βλέπετε ένα μηχανικό να αφαιρεί τις τσιμούχες από μια E-type Series One.Οι αράχνες έχουν τυλίξει με τον ιστό τους μέρος του κινητήρα της E-type Series One.

Το τιμόνι, το ταχύμετρο και το πάνελ με τα όργανα της E-type.


Ένας μηχανικός κάνει service σε μια σπάνια Jaguar XJ220. Οι άνθρωποι του ατελιέ αναλαμβάνουν να διατηρήσουν ζωντανά θρυλικά αυτοκίνητα της Jaguar απ’ όλον τον κόσμο.


Τα αυτοκίνητα επισκευάζονται και αποκαθίστανται μόλις 100 μέτρα μακρύτερα από εκεί όπου τα αυθεντικά κομμάτια συναρμολογούνταν το 1960.Ένας μηχανικός τοποθετεί ένα τροχό σε μια E-type Series One.


Ένας κατασκουριασμένος 3,8λιτρος 6κύλινδρος 
κινητήρας σε σειρά περιμένει τη σειρά του για να ξαναλάμψει σαν καινούργιος.
Μηχανικοί εργάζονται στη φάση της συναρμολόγησης μιας E-type Series One.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube