Jaguar EV-Type: Ηλεκτρικό σπορτσκαρ με έμβλημα την αγριόγατα;

Jaguar EV-Type: Ηλεκτρικό σπορτσκαρ με έμβλημα την αγριόγατα;

Το μοντέλο που θα διαδεχθεί την Jaguar F-Type είναι πολύ πιθανό να βασίζεται σε ηλεκτρική πλατφόρμα.

Η Jaguar έχει κάνει αίτηση για να κατοχυρώσει το όνομα EV-Type, αναζοπυρώνοντας τις φήμες για ένα αμιγώς ηλεκτρικό σπορτσκαρ, διάδοχο της υφιστάμενης F-Type.

Όπως είχαμε γράψει παλαιότερα, η επόμενη γενιά της F-Type είτε θα διατηρήσει την παραδοσιακή εμπροσθιομήχανη διάταξη, είτε θα υιοθετήσει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με νέα πλατφόρμα που πιθανότατα θα εξελίχθεί σε συνεργασία με την BMW. Στην δεύτερη περίπτωση, όπως αποκάλυψε ο πρώην αρχισχεδιαστής της βρετανικής φίρμας, Ian Callum, το μοντέλο θα έχει έντονες σχεδιαστικές επιρροές από το κεντρομήχανο πρωτότυπο C-X75 (2010).

Η αίτηση της Jaguar έγινε στα μέσα Φεβρουαρίου. Η κατοχύρωση ενός ονόματος δεν σημαίνει απαραίτητα πως μια εταιρεία σκέφτεται να το χρησιμοποιήσει σε κάποιο μοντέλο παραγωγής, όμως στην περίπτωση της Jaguar κάτι τέτοιο είναι αρκετά πιθανό - εφόσον κλειδώσει η απόφαση για ηλεκτρικό σπορτσκαρ που ταιριάζει και με την υπάρχουσα στρατηγική της βρετανικής φίρμας. Το όνομα EV-Type έχει αναφορές στην κλασική E-Type από τη δεκαετία του '60, ενσωματώνοντας παράλληλα τον όρο EV (Electric Vehicle).

Το μοναδικό ηλεκτρικό σπορ μοντέλο που έχουμε δει μέχρι στιγμής με σήμα την αγριόγατα, είναι το εικονιζόμενο ψηφιακό πρωτότυπο Jaguar Vision GT Coupé που δημιουργήθηκε για το βιντεοπαιχνίδι Gran Turismo. Τα μηχανικά μέρη προέρχονταν από τα μονοθέσια της Jaguar στη Formula E και την αγωνιστική I-Pace eTROPHY, με τρεις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 1.020 PS (750 kW) και 1.200 Nm.

Η σημερινή γενιά της Jaguar F-Type παρουσιάστηκε το 2011 σε μορφή πρωτοτύπου με την έκδοση παραγωγής να ακολουθεί το 2012, ένα διακριτικό facelift το 2017 και ένα δεύτερο facelift το 2020. Δεδομένου ότι η πιο πρόσφατη εκδοχή της μόλις ξεκίνησε την εμπορική της πορεία, το πιθανότερο είναι η F-Type να παραμείνει στην αγορά για 2-3 χρόνια ακόμη, προτού δούμε τον ολοκαίνουριο διάδοχό της.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube