Επίσημο: Ανανεωμένη Jaguar F-type [video]

Επίσημο: Ανανεωμένη Jaguar F-type [video]

Το νέο πρόσωπο του βρετανικού σπορτσκαρ.

H F-type έχει φτάσει σε ηλικία για να αλλάξει γενιά, αλλά η Jaguar προτίμησε να προχωρήσει σε ένα δεύτερο facelift, πιο ορατό αυτή τη φορά με πιο άγρια μουσούδα, αναθεωρημένα μοτέρ και κατάργηση του V6.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η F-type είναι πια επτά ετών. Το μοντέλο παρουσιάστηκε το 2011 σε μορφή πρωτοτύπου με την έκδοση παραγωγής να ακολουθεί το 2012 και ένα διακριτικό facelift το 2017. Βοηθούμενη από την τελευταία ανανέωση, φαίνεται σαν να μην έκανε καμία ρυτίδα. Έτσι, η Jaguar έπαιξε το χαρτί της οικονομίας! Αντί να σχεδιάσει μια νέα γενιά, η βρετανική εταιρεία ξανά-«διόρθωσε» το αυτοκίνητο. Αλλά με πιο ορατό τρόπο, καθώς η F-type παρουσιάζεται με νέο πρόσωπο.

Jaguar

Ο επανασχεδιασμός αγγίζει φυσικά τόσο την κουπέ όσο και τη ρόουντστερ. Το αυτοκίνητο εγκατέλειψε τα μεγάλα κατακόρυφα φώτα του για μια πιο ωραία οριζόντια οπτική. Αυτή η νέα εμφάνιση δίνει μια σαφώς πιο επιθετική όψη στο αυτοκίνητο... θα λέγαμε πιο «ιταλική». Κάποιοι θα τον νιώσουν έναν αέρα Maserati, ενισχυμένο από τη φαρδιά γρίλια στα χαμηλά. Το πίσω μέρος άλλαξε λιγότερο. Δεν το χρειαζόταν, εξάλλου! Οι στρογγυλεμένες γωνίες των φώτων είναι πεπλατυσμένες, δημιουργώντας μια πιο γωνιώδη φωτεινή υπογραφή, εμπνευσμένη από αυτή της I-Pace.

Στο εσωτερικό, υπάρχει μία και μόνη ορατή αλλαγή: Τα 100% ψηφιακά όργανα, με το γείσο τους να εγκαταλείπει το διπλό του επίπεδο. Το σύστημα πολυμέσων παρέμεινε ως είχε, καθώς ανανεώθηκε στο προηγούμενο φρεσκάρισμα.

Jaguar F-Type

Κάτω από το καπό, η εξέλιξη είναι σημαντική. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο δίλιτρος 4κύλινδρος κινητήρας των 300 ίππων. Πιο πάνω, ο V6 με τους 340 ή τους 380 ίππους δεν είναι διαθέσιμος πλέον σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές (για την ελληνική αναμένουμε πληροφόρηση). Όσον αφορά τον 5λιτρο V8, η νέα ισχύς του είναι 450 άλογα, με επιλογή είτε πίσω κίνησης είτε τετρακίνησης.

Στην κορυφή της γκάμας, η R ανέβηκε από τα 550 στα 575 άλογα, που είναι η ιπποδύναμη της παλιάς SVR. Η τετρακίνηση είναι στάνταρ στην F-type R. Τα προσαρμοζόμενα αμορτισέρ είναι πλέον νέα, όπως και τα ελατήρια, οι αντιστρεπτικές, οι ράβδοι και οι σφαιρικές αρθρώσεις της ανάρτησης για, όπως λέει η Jaguar «ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια και ζωντάνια». Τέλος, το κιβώτιο ταχυτήτων Quickshift επανασχεδιάστηκε για πιο ακριβή αλλαγή σχέσεων.

Η τιμή της ανανεωμένης F-type δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή από την ελληνική αντιπροσωπεία, κάτι που αναμένεται σύντομα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube