Το Nissan GT-R ανανεώθηκε για έναν ακόμη χορό

Το Nissan GT-R ανανεώθηκε για έναν ακόμη χορό

Η τωρινή γενιά του Nissan GT-R όχι μόνο αρνείται να συνταξιοδοτηθεί, αλλά φρεσκαρίστηκε ώστε να προσθέσει μερικά ακόμα ένσημα στο βαρύγδουπο βιογραφικό της.

Η Nissan αποκάλυψε στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο το νέο GT-R για την Ιαπωνική αγορά, συμπεριλαμβανομένων και δυο νέων ειδικών εκδόσεων του: του Nissan GT-R Premium Εdition T-spec και του Nissan GT-R NISMO Special Εdition. 

Το ανανεωμένο Nissan GT-R μοντέλο θα κυκλοφορήσει στην αγορά του Ανατέλλοντος Ηλίου την ερχόμενη άνοιξη, με τις εκδόσεις NISMO να είναι προγραμματισμένες για κυκλοφορία στην ίδια αγορά το καλοκαίρι του 2023.

«Με τη νέα σχεδίαση της μάσκας, τις τεχνολογίες αιχμής και τη δεξιοτεχνία, τα νέα μοντέλα αποτελούν την επιτομή του GT-R R35», δήλωσε ο COO της Nissan, Ashwani Gupta.

Nissan GT-R

Το τελευταίο φρεσκάρισμα του GT-R, που η τωρινή του γενιά βρίσκεται στην αγορά από το 2007, έχει έναν premium προσανατολισμό με τη Nissan να τονίζει ότι το σπορ μοντέλο της έχει βελτιωμένη αεροδυναμική και πιο εκλεπτυσμένη ποιότητα κύλισης. Προσθέτοντας ότι ενώ διατηρείται η ιπποδύναμη (σ.σ.: 570 PS για τις απλές εκδόσεις και 600 PS για τη Nismo), ο θόρυβος και οι κραδασμοί έχουν μειωθεί και ο ήχος έχει ρυθμιστεί προσεκτικά, με γνώμονα περισσότερη άνεση για τους επιβάτες στην καμπίνα.

Το T-spec αντιπροσωπεύει τη φιλοσοφία του GT-R να οδηγεί και να διαμορφώνει την εποχή και είναι εμπνευσμένο από τις λέξεις τάση και πρόσφυση. Το GT-R T-spec έχει δημιουργηθεί για να είναι πάντα μπροστά από την εποχή και να προσφέρει στιβαρό κράτημα. Το Nissan GT-R Premium edition T-spec είναι πλέον εξοπλισμένο με ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση και carbon δισκόφρενα, προσφέροντας την απόλαυση μιας ομαλής κύλισης και υψηλής οδηγικής απόκρισης.

Nissan GT-R

Το Nissan GT-R NISMO από την πλευρά του μεγιστοποιεί τη χρήση των αγωνιστικών τεχνολογιών. Με τη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης, τη ρύθμιση της ανάρτησης και την προσθήκη ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης στην μπροστινή τελική μετάδοση κίνησης, είναι το GT-R με τις υψηλότερες επιδόσεις που έχουν επιτευχθεί ποτέ. 

Τα αποκλειστικά καθίσματα με carbon πλάτη από την Recaro έχουν ανανεωθεί για να προσφέρουν αναβαθμισμένη ποιότητα οδήγησης και άνεση, όπου οδηγός και αυτοκίνητο γίνονται ένα ενιαίο σύνολο. 

Το Nissan GT-R NISMO Special edition χρησιμοποιεί εξαρτήματα κινητήρα υψηλής ακρίβειας με απόλυτη προσήλωση στην ισορροπία βάρους, όπως δακτυλίους εμβόλων, μπιέλες, στροφαλοφόρο άξονα και καπό από ανθρακονήματα, αποκλειστικής χρήσης για την NISMO (με αεραγωγούς της NACA).

Πηγή: Nissan

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube