Πόσο θα κοστίζει το Nissan Z;

Πόσο θα κοστίζει το Nissan Z;

Περισσότερες πληροφορίες για το επερχόμενο πισωκίνητο σπορτσκαρ της Nissan μαζί με την αρχική τιμή του!

Πριν από λίγες μέρες διέρρευσαν φωτογραφίες από την έκδοση παραγωγής του Nissan Z Proto και σήμερα να μέλος του 400Z Club επικαλούμενο πηγές από το εσωτερικό της Nissan αποκάλυψε μια σειρά από πληροφορίες για το σπορτσκαρ μαζί με την αρχική τιμή του στις ΗΠΑ που θα διαμορφωθεί στα $34.995 (€29.710).

Πρώτα από όλα το νέο μοντέλο θα ονομάζεται Fairlady Z στην Ιαπωνία και Nissan Z στις υπόλοιπες αγορές και όχι 400Z. Το βάρος του θα είναι 1.475 kg, όπως αναφέρθηκε και στο Project Cars 3. Παρόλα αυτά οι πηγές από τη Nissan κάνουν λόγο για ισχύ 400 PS από τον twin-turbo κινητήρα V6 3,0 λίτρων αντί για του 450 PS που διέρρευσαν από την οθόνη του βιντεοπαιχνιδιού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτή είναι η έκδοση παραγωγής του Nissan Z [video]

Nissan Z

Το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων θα προέρχεται από το απερχόμενο 370Z ενώ το αυτόματο κιβώτιο είναι το 9G-Tronic της Mercedes-Benz με μετατροπέα ροπής. Σε κάθε περίπτωση η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς με τη βοήθεια διαφορικού περιορισμένης ολίσθισης.

Οι πηγές από τη Nissan επιβεβαιώνουν τις φήμες ότι το νέο Z βασίζεται στο πάτωμα του 370Z, με προσθήκη αλουμινίου, βελτίωση της ακαμψίας και στοιχεία carbon fibre. Αργότερα θα ακολουθήσει και η έκδοση Nismo με επεμβάσεις στα μηχανικά μέρη και πλήρες bodykit, όμως πιθανότατα δεν θα δούμε ανοιχτή έκδοση Roadster.

Nissan

Το Nissan Z θα διατίθεται σε βασική έκδοση από $34.995 με στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων, infotainment με Android Auto/Apple Carplay και πίσω αεροτομή. Το πακέτο εξοπλισμού Type S με κόστος $5.000 θα περιλαμβάνει φρένα της Brembo (η βασική έκδοση θα έχει φρένα Akebono), παχύτερες αντιστρεπτικές κτλ, ενώ το πακέτο Type T με αντίστοιχο κόστος θα περιλαμβάνει δερμάτινες επενδύσεις, κλιματιζόμενα καθίσματα, ενεργό cruise control και άλλα υποβοηθήματα. Τέλος θα υπάρχει και το πλουσιότερο Type ST που θα συνδυάζει όλα τα στοιχεία εξοπλισμού από τα Type S και Type T και θα κοστίζει $10.000.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Nissan Z θα αποκαλυφθούν στην επίσημη πρεμιέρα του που αναμένεται στους επόμενους μήνες, με την παραγωγή να ξεκινά στα τέλη του 2021. Δυστυχώς το σπορτσκαρ δεν προορίζεται για την αγορά της Ευρώπης λόγω των αυστηρών περιορισμών στις εκπομπές ρύπων.

[Πηγή: 400Z Club]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube