Nissan Hyper Punk concept, ένα SUV για influencers

Nissan Hyper Punk concept, ένα SUV για influencers

Το τέταρτο κατά σειρά hyper concept αυτοκίνητό της παρουσίασε η Nissan, ενόψει του Japan Mobility Show 2023. Και το όνομα αυτού; Nissan Hyper Punk.

Η Nissan θα έχει δυναμική παρουσία στο Σαλόνι της Ιαπωνίας, μιας και έχει παρουσιάσει 4 ηλεκτρικά concept. Τελευταία προσθήκη στην οικογένεια «Hyper» αποτελεί το Nissan Hyper Punk.

Ακούγοντας τη λέξη punk, το μυαλό ίσως αβίαστα συνδέσει το αυτοκίνητο με κάποιο μίνιβαν. Αλλά όχι, αυτό το είδαμε χθες! Το Hyper Punk είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό, κόμπακτ crossover με φουτουριστικό, έως εκκεντρικό σχεδιασμό, που απευθύνεται σε δημιουργούς περιεχομένου και influencers.

O εξωτερικός του σχεδιασμός είναι πολυγωνικός και συνοδεύεται από αρκετές πτυχώσεις. Οι ασημί τόνοι του αυτοκινήτου αλλάζουν ανάλογα με τη γωνία θέασης και την πηγή φωτός. Οι εμπρός προβολείς και τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι ενσωματωμένα στην επιφάνεια του (αεροδυναμικού) αμαξώματος. Οι ζάντες, που πλαισιώνονται σε τροχούς 23” σχηματίζουν ένα τριγωνικό σχήμα, χάρη σε τρεις φωτιζόμενες μπάρες.

Οι πιθανότητες να δούμε το φουτουριστικό Nissan Hyper Punk στην παραγωγή είναι απειροελάχιστες

Nissan Hyper Punk

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Nissan Hyper Tourer concept δείχνει το μέλλον των MPV

Η σχεδίαση του εσωτερικού συμβαδίζει με όσα είδαμε στο εσωτερικό. Δεν υπάρχουν φυσικοί διακόπτες. Όλα τα χειριστήρια αφής βρίσκονται στο τιμόνι, με τα διακοσμητικά στοιχεία στη θέση του οδηγού να είναι εμπνευσμένα από το Origami (ιαπωνική καλλιτεχνία διπλώματος χαρτιού ενώ απαγορεύεται το κόψιμό του).

Η Nissan χαρακτηρίζει τη θέση του οδηγού ως «κινητό δημιουργικό στούντιο», εστιάζοντας το στους influencers και τους δημιουργούς περιεχομένου. Για τον λόγο αυτό η Nissan, έχει τοποθετήσει κάμερες που καταγράφουν το περιβάλλον του οχήματος και στη συνέχεια με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης μετατρέπει τις εικόνες που κατέγραψε σε γραφικά μοτίβα ή στυλ manga, ανάλογα με τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις του οδηγού.

Nissan Hyper Punk

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αποκάλυψη για το Nissan Hyper Adventure Concept

Οι εικόνες εμφανίζονται στη συνέχεια στις τρεις οθόνες που απαρτίζουν το ταμπλό, όπου μια κατακόρυφη οθόνη τοποθετημένη στο κέντρο πλαισιώνεται από ένα ζευγάρι οριζόντιων οθονών. Η τεχνητή νοημοσύνη εξυπηρετεί και έναν δεύτερο σκοπό, καθώς λειτουργεί σε συνδυασμό με βιοαισθητήρες τοποθετημένους στα προσκέφαλα για να ανιχνεύει αυτόματα τη διάθεση του οδηγού και να αλλάζει τον φωτισμό του περιβάλλοντος αλλά και τη μουσική, προκειμένου να του αυξήσει τη διάθεση!

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δεν ανακοίνωσε ουδεμία τεχνική προδιαγραφή, πράγμα λογικό, καθώς οι πιθανότητες να μπει στη γραμμή παραγωγής είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές. Όποιος επιθυμεί να το δει έχει δύο επιλογές. Η να παρακολουθήσει την επίσημή παρουσίασή του στο Σαλόνι της Ιαπωνία, ή να γίνει παίχτης του διάσημου διαδικτυακού παιχνιδιού fortnite, στο οποίο θα κάνει την εμφάνισή του.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube