Toyota FT-Se, το ηλεκτρικό alter ego του MR2

Toyota FT-Se, το ηλεκτρικό alter ego του MR2

O (ηλεκτρικός) οίστρος των Ιαπώνων συνεχίζεται, αυτή τη φορά με Toyota FT-Se, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο επιδόσεων.

Η Toyota, πριν από περίπου  δύο χρόνια, παρουσίασε μία σειρά από ηλεκτρικά πρωτότυπα, φωτογραφίζοντας το μέλλον της εταιρείας. Ίσως το πιο ενδιαφέρον από αυτά, το Toyota FT-Se παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα, στο Σαλόνι της Ιαπωνίας.

To αμάξωμα του FT-Se είναι χαμηλό και φαρδύ, με πολλά ενσωματωμένα αεροδυναμικά βοηθήματα και εμπρός σπόιλερ βγαλμένο από τα αγωνιστικά πρωταθλήματα. Τα φώτα του είναι λεπτά, με κάθετη σχεδίαση. Υπάρχουν ευμεγέθεις αεραγωγοί, ενώ η οροφή (με τα δύο γυάλινα τμήματα), σε αντίθεση με ό,τι είχαμε δει σε προηγούμενες εικόνες του concept είναι σταθερή και όχι αφαιρούμενη, δίνοντας έτσι μία coupé εσάνς στο αυτοκίνητο.

Το Toyota FT-Se, έχοντας περάσει από τα χέρια της Gazoo Racing, εκτός από το δρόμο, νιώθει σαν στο σπίτι του και στην πίστα

Toyota FT-3e

Η εντυπωσιακή διχρωμία πορτοκαλί αμαξώματος και μαύρης οροφής διατηρείται, με την μεγάλη πίσω αεροτομή να δείχνει την στόχευση των ανθρώπων της Toyota και της Gazoo Racing για ένα μοντέλο που εκτός από το δρόμο θα νιώθει πολύ άνετα και στην πίστα. Η φιλοσοφία των λεπτών φώτων συνεχίζεται και στο πίσω μέρος, αυτή τη φορά όμως με οριζόντιο ανάγλυφο.

Οι πιο παρατηρητικοί, ίσως προσέξουν ότι το σήμα της Toyota δεν υπάρχει πουθενά, με τον λογότυπο GR να παίρνει τη θέση του. Με δεδομένο ότι η Gazoo Racing θα επιμεληθεί το επερχόμενο MR2, πολλοί έχουν χαρακτηρίσει το FT-Se ως το ηλεκτρικό MR2, ενώ κάποιοι πιο τολμηροί συγκρίνουν το ηλεκτρικό concept car με το εμβληματικό Toyota Supra.

O εσωτερικός διάκοσμος του FT-Se ακολουθεί τους εξωτερικούς νεωτερισμούς με τους οποίους η Toyota μας συστήνει τα ηλεκτρικά concept της, χωρίς να προβαίνει σε περιττές υπερβολές. Το παραλληλόγραμμο τιμόνι, που μοιάζει με ζυγό (θυμίζει τα αυτοκίνητα του Le Mans)  πλαισιώνεται από μερικές οθόνες αφής τύπου smartphone από τις οποίες ο οδηγός έχει πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες λειτουργίες. Υπάρχει επίσης ένας επίπεδος ψηφιακός πίνακας οργάνων τοποθετημένος στο πάνω μέρος του ταμπλό, πάνω από το τιμόνι.   

Toyota FT-SE

Όπως συνέβη και στο έτερο concept που είδαμε σήμερα από την Toyota, το FT-3e, η κατασκευάστρια εταιρεία δεν προχώρησε σε αποκαλύψεις γύρω από τις τεχνικές προδιαγραφές. Το μόνο που γνωρίζουμε, είναι πως το σύστημα κίνησης θα είναι ηλεκτρικό, πιθανότατα με δύο μοτέρ. Δεν γνωρίζουμε επίσης αν από concept car μετατραπεί σε μοντέλο παραγωγής. Όσο όμως η συζήτηση για το MR2 παραμένει ανοιχτή (από τους ανθρώπους της Toyota), τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα Toyota FT-Se παραγωγής. Πράγμα ευχάριστο και εντυπωσιακό, αν κρίνουμε από το πρωτότυπο.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube