Το Nissan GT-R ανασταίνεται ως ηλεκτρικό με 1.360 PS [video]

Το Nissan GT-R ανασταίνεται ως ηλεκτρικό με 1.360 PS [video]

Και στοχεύει εξίσου στους σκληροπυρηνικούς της οδήγησης, αλλά και στους λάτρεις των παιχνιδομηχανών.

Η Nissan μόλις αποκάλυψε το Hyper Force, ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο με 1.000 kW (1.360 PS) κι άφθονο DNA από τα κλασικά Skyline. Αν κι η εταιρεία αποφεύγει να το αναφέρει ευθέως, αυτό θα είναι το επόμενο Nissan GT-R. 

Το Hyper Force διαθέτει την τετρακίνηση e-4ORCE της Nissan, ελαφριά κατασκευή και μια μπαταρία στερεάς κατάστασης. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δε σκοπεύει να προσελκύσει μόνο τους φανατικούς της οδήγησης και το παραδοσιακό κοινό των σπορ μοντέλων, αλλά και τους λάτρεις του gaming.

Είτε λατρεύεις την οδήγηση είτε το gaming, το επόμενο Nissan GT-R φτιάχθηκε για σένα και θα το απολαμβάνεις είτε εν κινήσει, είτε σταθμευμένο.

Επωφελείται από τη «βέλτιστη κατανομή βάρους» και το στοχευμένο ελάφρωμα. Ακόμα κι οι ζάντες είναι από ανθρακονήματα. Διαθέτει δύο λειτουργίες οδήγησης, την GT για χρήση μεγάλου τουρισμού και την R για αγωνιστική προσέγγιση.

Nissan-HyperFOrce-GT-R-EV

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida, δήλωσε ότι «στο Σαλόνι της Ιαπωνίας παρουσιάσαμε πέντε πρωτότυπα, όλα σύμβολα του μέλλοντος που ενσωματώνουν τις ιδρυτικές μας αξίες. Το να τολμάμε να κάνουμε ό,τι δεν κάνουν οι άλλοι».

«Έχουμε εξελίξει τις EV καινοτομίες μας για να δημιουργήσουμε έναν πιο βιώσιμο κόσμο. Καθαρότερο, ασφαλέστερο και χωρίς αποκλεισμούς για όλους, χωρίς συμβιβασμούς σε πάθη και όνειρα. Μέσω της δύναμης της καινοτομίας, η Nissan δημιουργεί ένα μέλλον όπου όλοι μπορούν να απολαύσουν τον ενθουσιασμό της κινητικότητας».

Nissan-HyperFOrce-GT-R-EV

Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα είναι όπλο στην πίστα. Το Hyper Force διαθέτει ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα στο μπροστινό σπόιλερ, την πίσω αεροτομή, τους αεραγωγούς στα μπροστινά φτερά και τα πτερύγια στα άκρα του μπροστινού προφυλακτήρα.

Αλλά η καινοτομία ξεχειλίζει κυρίως στην καμπίνα. Εδώ νομίζεις ότι βρίσκεται σε παιχνιδομηχανή κι όχι σε αυτοκίνητο. Πράγματι, το εσωτερικό εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Polyphony Digital, προγραμματιστή του Gran Turismo.

Nissan-HyperFOrce-GT-R-EV

Στη λειτουργία R, το Hyper Force φωτίζει την καμπίνα με κόκκινο φως περιβάλλοντος και τα πάνελ στο ταμπλό εκτείνονται προς τον οδηγό για να παρέχουν ζωτικής σημασίας δεδομένα.

Στη λειτουργία GT, πολλά από αυτά τα πάνελ αποσύρονται στο παρασκήνιο, η καμπίνα γίνεται μπλε κι ένα πολύ πιο απλό σύνολο οθονών αναλαμβάνει την πληροφόρηση.

Nissan-HyperFOrce-GT-R-EV

Όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, οι επιβάτες μπορούν να φορέσουν ένα ειδικό κράνος και να διαγωνιστούν σε εικονικούς αγώνες, ενώ χρησιμοποιούν το τιμόνι και τα πεντάλ. Δηλαδή όση ώρα περιμένετε τη σειρά σας για να μπείτε στην πίστα, θα τη «γυρίζετε» εικονικά.

Nissan-HyperFOrce-GT-R-EV

Ενώ οι Ιάπωνες δε δηλώνουν με σαφήνεια ότι αυτό θα είναι το μελλοντικό ηλεκτρικό Nissan GT-R, μια ματιά στα χαρακτηριστικά πίσω φώτα διαλύει τις αμφιβολίες. Τα δύο διπλά στρογγυλά φανάρια είναι η υπογραφή του «Godzilla». Κι αν δεν πείστηκες ακόμα, δες το φωτιζόμενο λογότυπο στην μπροστινή μάσκα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube