Η Hyundai ετοιμάζει ένα προσιτό ηλεκτρικό για την Ευρώπη

Η Hyundai ετοιμάζει ένα προσιτό ηλεκτρικό για την Ευρώπη

Η Hyundai θα εμπλουτίσει τη γκάμα των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων στην Ευρώπη με ένα νέο προσιτό αυτοκίνητο που θα κοστίζει γύρω στα €20.000.

Ηyundai

Ο Κορεάτης κατασκευαστής έχει υποσχεθεί ότι θα σταματήσει τις πωλήσεις συμβατικών μοντέλων στην Γηραιά ήπειρο το 2035. Για να στραφεί πλήρως προς την ηλεκτροκίνηση η Hyundai πρέπει να διαθέτει μια ευρεία γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων για όλα τα βαλάντια.

Την αρχή έκανε το Ioniq 5 και πριν από λίγες μέρες παρουσιάστηκε και το Ioniq 6, που φιλοδοξεί να εκθρονίσει το Tesla Model 3. Έπειτα σειρά έχει το 2024 το Ioniq 7, ένα ηλεκτρικό SUV. 

Η τριάδα αυτή όμως δεν αρκεί καθώς τιμολογιακά δεν απευθύνεται στο παραδοσιακό κοινό της φίρμας στη Γηραιά Ήπειρο. Και κάπωγς έτσι δημιουργείται η ανάγκη για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα είναι πιο προσιτό σε τιμή και θα απευθύνεται σε ένα πιο ευρύ αγοραστικό κοινό.

Μιλώντας στο Automotive News Europe, ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Hyundai, Andreas-Christoph Hofmann, δήλωσε ότι ήδη ετοιμάζεται ένα προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο που θα κοστίζει περίπου €20.000. Το νέο μοντέλο θα έρθει αντιμέτωπο με τα νέα ηλεκτρικά για τη πόλη που θα λανσάρουν στην ευρωπαϊκή αγορά οι VW, Škoda και Cupra από το 2025.

Hyundai

Ο Hofmann παραδέχτηκε ότι η παραγωγή ενός ηλεκτρικού πόλης αποτελεί πρόκληση μιας και οι μπαταρίες και το ηλεκτρικό μοτέρ πρέπει να χωρέσουν σε ένα μικρό σχετικά αμάξωμα, αφήνοντας παράλληλα αρκετό χώρο στην καμπίνα. Παράλληλα, τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι λιγότερο κερδοφόρα για τους κατασκευαστές, για αυτό και η Hyundai στράφηκε σε πρώτη φάση στα μεγαλύτερα Ioniq 5, Ioniq 6 και Ioniq 7.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι στόχος της Hyundai είναι μέχρι το 2030 να διαθέτει μια πλήρης ηλεκτρική γκάμα που θα αποτελείται από έντεκα μοντέλα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube