Hyundai Ioniq 5, μικρή ανανέωση -κιόλας!

Hyundai Ioniq 5, μικρή ανανέωση -κιόλας!

Οι Κορεάτες προχώρησαν ήδη σε μια μικρή ενημέρωση στο Hyundai Ioniq 5 που περιλαμβάνει μεγαλύτερη μπαταρία, καλύτερη διαχείριση ψύξης και προσαρμοζόμενα αμορτισέρ.

Hyundai Ioniq 5

Το Hyundai Ioniq 5 λανσαρίστηκε στην αγορά μόλις το περασμένο καλοκαίρι, αλλά παραδόξως ήδη η κορεατική φίρμα προχώρησε κάποιες τεχνικές ενημερώσεις. Έτσι, το κορεατικό EV που διατίθετο με μπαταρία 58 kWh ή 72,6 kWh (καθαρή χωρητικότητα), αναβάθμισε την ενεργειακή πυκνότητα της δεύτερης που σύντομα θα αυξηθεί στις 77,4 kWh. Εδώ να πούμε ότι η μπαταρία αυτή υφίστατο, αλλά στο λανσάρισμα του μοντέλου είχε ανακοινωθεί αποκλειστικά για τις ΗΠΑ.

Αυτό σημαίνει λίγο περισσότερη αυτονομία, αν και η Hyundai δεν δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό. Προς ενημέρωσή σας να σημειώσουμε εμείς ότι η αυτονομία κατά WLTP είναι αυτή τη στιγμή 45-481 km.

Το τετρακίνητο Hyundai Ioniq 5 αποδίδει συνολική ισχύ 225 kW (306 PS) και ροπή 605 Nm, επιταχύνοντας από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε χρόνο 5,2".

Hyundai Ioniq 5

Επιπλέον, το λογισμικό διαχείρισης της ψύξης του συσσωρευτή προσαρμόζεται επίσης έτσι ώστε οι μπαταρίες να έχουν τη βέλτιστη θερμοκρασία κατά την έναρξη της φόρτισης. Γεγονός που βελτιώνει την απόδοση φόρτισης και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Επιπλέον, το Hyundai Ioniq 5 εξοπλίζεται επίσης με ένα προσαρμοζόμενο σύστημα αμορτισέρ (SFD ή Smart Frequency Dampers). Κάτι που έγινε προς βελτίωση του φιλτραρίσματος της ανάρτησης, χαρακτηριστικό είχε εντοπιστεί από την ευρωπαϊκό αυτοκινητικό Τύπο. Το Hyundai Ioniq 5 με αυτές τις μικρές ενημερώσεις για το MY 2023 θα είναι διαθέσιμο από το δεύτερο 6μηνο του 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube