Νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης από τις VW, Škoda και Cupra

Νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης από τις VW, Škoda και Cupra

Οι VW, Škoda και Cupra ετοιμάζουν μια νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης, τα οποία θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα και θα κατασκευάζονται στην Ισπανία από το 2025.

Skoda

Σε συνέχεια της παράδοσης των αδελφών VW up!, Škoda Citigo και SEAT Mii, το γκρουπ Volkswagen θα βάλει στην παραγωγή από το 2025 τρία νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης. Τα μοντέλα θα κατασκευάζονται στην Ισπανία με τις VW, Cupra και Škoda να επιλέγουν διαφορετικές προσεγγίσεις για την σχεδίαση τους.

Το σκίτσο που έδωσε στη δημοσιότητα η VW για το δικό της μοντέλο απεικονίζει μια εντελώς διαφορετική σχεδίαση από αυτή του πρωτότυπου ID. Life. Οι φήμες που ήθελαν τον κατασκευαστή να επανασχεδιάζει το μοντέλο δείχνουν να επιβεβαιώνονται μιας και οι καμπύλες του μικρού ηλεκτρικού κινούνται πλέον στη σχεδιαστική γλώσσα του ID. 3.

VW

Όσο για την πρόταση της Cupra θα δανείζεται πολλά στοιχεία από τη σχεδίαση του πρωτότυπου UrbanRebel, χωρίς όμως την μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος και με λιγότερο επιθετική στο σύνολό της, σχεδίαση. 

Περνώντας στο μοντέλο της Škoda, η σχεδίαση του δείχνει να έχει έντονες crossover επιρροές και αναμένεται να είναι το πιο πρακτικό και ευρύχωρο μοντέλο της τριάδας.

Cupra

Και τα τρία μοντέλα θα βασίζονται στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα MEB Small του γερμανικού ομίλου και θα διαθέτουν ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον εμπρός άξονα. 

Να σημειώσουμε ότι το γκρουπ VW ανακοίνωσε παράλληλα και μια επένδυση ύψους €10 δισ., για την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών στο Sagunto της Ισπανίας. Το εργοστάσιο έχει ως σκοπό να προμηθεύει με μπαταρίες τις μονάδες παραγωγής στο Martorell και την Pamplona.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube