Πλήρης αποκάλυψη για το Hyundai Ioniq 6

Πλήρης αποκάλυψη για το Hyundai Ioniq 6

Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του Ioniq 6, η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες γύρω από το νέο εντυπωσιακό ηλεκτρικό σεντάν της.

Πριν από λίγες μέρες η Hyundai αποκάλυψε το νέο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας Ioniq. Το νέο εντυπωσιακό σεντάν ονομάζεται Ioniq 6 και ήρθε για να εκθρονίσει το Tesla Model 3. Αφού κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα με την σχεδίαση του, τώρα ο Κορεάτης κατασκευαστής έδωσε στη δημοσιότητα και περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Το Ιoniq 6 έχει μήκος 4.855 mm, πλάτος 1.880 mm, ύψος 1.495 mm και μεταξόνιο 2.950 mm. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται η έκδοση με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα που συνδυάζεται με μια μπαταρία χωρητικότητας 53 kWh. H Hyundai δεν ανακοίνωσε την ισχύ του μοτέρ αλλά αναμένεται να κινείται γύρω στους 215 PS. Επιπλέον, το εργοστάσιο ισχυρίζεται ότι η μέση κατανάλωση είναι χαμηλότερη από 14 kWh/100 km, κάτι που σημαίνει ότι το Ioniq 6 θα είναι ένα από το πιο αποδοτικά ηλεκτρικά μοντέλα της αγοράς.

Hyundai Ioniq 6

Tο Ioniq είναι διαθέσιμο και με μια μεγαλύτερη μπαταρία χωρητικότητας 77,4 kWh που του προσφέρει σύμφωνα με τη Hyundai αυτονομία 610 km. Η τελευταία μπορεί να συνδυαστεί με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Στην περίπτωση της τετρακίνητης έκδοσης, τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ έχουν συνδυαστική απόδοση 325 PS και 605 Nm ροπής, ολοκληρώνοντας το σπριντ για τα 100 km/h σε μόλις 5,1".

Τo νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Hyundai θα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικά οδηγικά προφίλ τα οποία προσαρμόζουν την αίσθηση του τιμονιού, την ισχύ και την απόκριση του γκαζιού.

Όπως περιμέναμε, το Ioniq 6 βασίζεται όπως και τα Ioniq 5 και Kia EV6 στην πλατφόρμα E-GMP του ομίλου με αρχιτεκτονική 800 V. Έτσι, το νέο αντίπαλο δέος των BMW i4 και Tesla Model 3 μπορεί να απορροφήσει έως και 350 kW, φορτίζοντας έτσι τη μπαταρία του από 10% σε 80% σε μόλις 18 λεπτά.

Hyundai Ioniq 6

Το εσωτερικό του υιοθετεί τη σχεδίαση του Ioniq 5 και χρησιμοποιεί σε μεγάλο ποσοστό ανακυκλωμένα υλικά. Στο ταμπλό δεσπόζουν δύο οθόνες διαγωνίου 12", μία για τον πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα infotainment. Στις δύο άκρες του, βρίσκονται οθόνες που προβάλουν εικόνα από τις κάμερες στο πλάι που έχουν αντικαταστήσει τους καθρέπτες.

Επιπλέον, η καμπίνα του Ioniq 6 διακοσμείται από πολύχρωμο φωτισμό ambient με τους επιβαίνοντες να έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 64 διαφορετικούς χρωματισμούς.

Tέλος, η παραγωγή του νέου Hyundai Ioniq 6 θα ξεκινήσει το τρίτο τετράμηνο του 2022 και ο κατασκευαστής θα ανακοινώσει σύντομα πότε θα λανσαριστεί στις αγορές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube