Η επιστροφή της Alfa Romeo Giulietta

Η επιστροφή της Alfa Romeo Giulietta

Τα νέα δεδομένα στον όμιλο Stellantis ίσως επιτρέψουν στην Alfa Romeo να εξελίξει μια νέα γενιά της Giulietta.

Μπορεί η Giulietta να έχει καταργηθεί από τη γκάμα της Alfa Romeo με την επερχόμενη Tonale (C-SUV) να θεωρείται ως έμμεσος αντικαταστάτης της, όμως η δημιουργία του ομίλου Stellantis έχει αναζωπυρώσει δημοσιεύματα για μια πιθανή νέα γενιά του ιταλικού μικρομεσαίου με σπορ premium προσανατολισμό.

Το πιο πρόσφατο στρατηγικό πλάνο της Alfa Romeo που ανακοινώθηκε το 2019, έκανε λόγο για μικρότερη και πιο στοχευμένη γκάμα που θα περιλάμβανε την Giulia και 3 SUV (Stelvio, Tonale και νέο B-SUV). Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει μετά από την πρόσφατη συγχώνευση των ομίλων FCA και PSA, καθώς η πλατφόρμα για μικρομεσαία χάτσμπακ των Γάλλων μπορεί να φανεί χρήσιμη στους Ιταλούς.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύματα από Γαλλία και Ιταλία κάνουν λόγω για μια νέα γενιά Alfa Romeo Giulietta που θα βασίζεται στην εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας EMP2 του PSA Groupe, την οποία χρησιμοποιούν επίσης τα Citroën C4 C-CrossDS 4 και θα δούμε στις επόμενες γενιές των Peugeot 308 και Opel Astra. Αυτό σημαίνει πως η γκάμα ίσως περιλαμβάνει κινητήρες βενζίνης 1.2 PureTech, πετρελαίου 1.5 BlueHdi αλλά και εκδόσεις plug-in hybrid με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς με απόδοση που θα φτάνει έως και του 225 PS. Υπάρχουν επίσης φήμες και για μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση καθώς η τεχνογνωσία του ομίλου PSA στο συγκεκριμένο τομέα έχει επιταχύνει τα πλάνα για εξηλεκτρισμό της Alfa Romeo.

Alfa Romeo Giulietta

Αν τα δημοσιεύματα επιβεβαιωθούν, η Giulietta θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέχρι το 2023. Για να διαφοροποιηθεί από τα συγγενικά μοντέλα θα αποκτήσει στήσιμο Alfa Romeo και εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό. Κάτι τέτοιο βλέπετε και στις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες που προέρχονται από τη σελίδα benautobahn.com και μας παρουσιάζουν ένα πεντάθυρο χάτσμπακ που ενσωματώνει στοιχεία από τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Alfa Romeo.

Ανταγωνιστές της Alfa Romeo Giulietta στην αγορά θα ήταν η ισχυρή τριάδα Audi A3, BMW 1 Series και Mercedes-Benz A-Class, καθώς και μοντέλα όπως το Mazda3 και η συγγενική DS 4.

Να θυμίσουμε πως η απερχόμενη Alfa Romeo Giulietta (Type 940) πρωτοπαρουσιάστηκε το 2010 ενώ δέχθηκε μια σειρά από ανανεώσεις το 2013, το 2016 και το 2019. Μέσα στην τελευταία δεκαετία, η Alfa Romeo πούλησε πάνω από 400.000 μονάδες του μικρομεσαίου, με καλύτερη χρονιά του από πλευράς πωλήσεων το 2011 (78.911 αυτοκίνητα) και χειρότερη το 2019 (15.690 αυτοκίνητα).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube