Επίσημη αυλαία για την Alfa Romeo Giulietta

Επίσημη αυλαία για την Alfa Romeo Giulietta

Είναι πλέον επίσημο: Η Alfa Romeo Giulietta σταματά την παραγωγή της χωρίς αντικαταστάτη. Το μικρό SUV Tonale θα την αντικαταστήσει έμμεσα, αλλά το 2022.

Alfa Romeo Giulietta Veloce

Η Giulietta φιγουράρει ήδη στον κατάλογο της Alfa Romeo εδώ και δέκα χρόνια. Μια οριακά αποδεχτή διάρκεια γενιάς για τα σύγχρονα δεδομένα, παρά τη μάλλον διακριτική εμπορική πορεία της. Ύστερα από κάμποσα χρόνια αναμονής, η μιλανέζικη φίρμα αποφάσισε τελικά να σταματήσει την παραγωγή του κόμπακτ χάτσμπακ, χωρίς να έχει προβλέψει άμεσο αντικαταστάτη του.

Αρχικά προγραμματισμένη για τις 4 Ιανουαρίου 2021, η έξοδος του τελευταίου αντιγράφου της Giulietta από τη γραμμή παραγωγής επισπεύστηκε σύμφωνα με ιταλικές πηγές. Το ιταλικό ClubAlfa ανακοινώνει ότι η παραγωγή σταμάτησε στις 22 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με εσωτερικές πηγές στο εργοστάσιο του Cassino. Ωστόσο, η ιταλική φίρμα δεν έχει επιβεβαιώσει το δημοσίευμα.

Η Giulietta, μαζί με τη σουπερμίνι MiΤo, βοήθησαν στο να διατηρηθεί η Alfa Romeo ζωντανή παρά τα πέτρινα χρόνια και μια ολοένα συρρικνούμενη γκάμα. Η πρώιμη καριέρα του ιταλικού κόμπακτ χάτσμπακ φαινόταν ενθαρρυντική, με 78.911 αυτοκίνητα να παράγονται στην πρώτη ολοκληρωμένη χρονιά του μοντέλου στην αγορά. Ωστόσο, από το 2012, η κάμψη ξεκίνησε με την άνοδο των SUV.

Alfa Romeo Giulietta 2020

Οι δύο ανανεώσεις το 2013 και το 2016 δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τα πράγματα. Και η Μιλανέζα επέζησε χάρη σε σπέσιαλ εκδόσεις, με την παραγωγή της να γίνεται ολοένα και πιο οριακή. Το 2019, η Giulietta μόλις που ξεπέρασε τις 15.000 μονάδες παγκοσμίως παρά την εισαγωγή μερικών νέων χαρακτηριστικών για το MY19.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μεταχειρισμένο: Alfa Romeo Giulietta, 2010-σήμερα

Με τη διακοπή της Giulietta, η Alfa Romeo αποχαιρετά την κατηγορία των κόμπακτ χάτσμπακ, καθώς δεν έχει προγραμματιστεί κανένα τέτοιο μοντέλο από την εταιρεία. Η γέννηση του Ομίλου Stellantis, που προέκυψε από τη συγχώνευση του Groupe PSA και της ιταλο-αμερικανικής οντότητας της FCA, οδήγησε – κατά κάποιους- στην ελπίδα ότι θα δούμε την επιστροφή μιας μπερλίνας Alfa με βάση μια πλατφόρμα του Groupe PSA.

Alfa Romeo Tonale

Στο άμεσο μέλλον, η κατηγορία C θα εκπροσωπηθεί στην Alfa Romeo από την Tonale, το μελλοντικό κόμπακτ SUV της εταιρείας. Το αυτοκίνητο, που εμφανίστηκε ως κόνσεπτ το 2019, θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο του 2021 και η παραγωγή έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου. Στην γκάμα της Tonale θα υπάρχουν και υβριδικές εκδόσεις, χάρη στην πλατφόρμα που δανείστηκε από τον ξάδελφό της, το Jeep Compass. Το εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube