Όλα όσα γνωρίζουμε για την επόμενη γενιά του Peugeot 308

Όλα όσα γνωρίζουμε για την επόμενη γενιά του Peugeot 308

Θα είναι διαθέσιμο και σε τετρακίνητη έκδοση επιδόσεων plug-in hybrid.

Όπως αποκαλύπτει το Autocar, η επόμενη γενιά του Peugeot 308 θα κυκλοφορήσει το 2022, με την γκάμα να περιλαμβάνει και υβριδική έκδοση επιδόσεων Peugeot Sport Engineered (PSE).

Να θυμίσουμε πως το 308 που κυκλοφορεί σήμερα, πρωτοπαρουσιάστηκε το 2013 ενώ δέχθηκε ένα διακριτικό facelift το 2017.

Το 308 θα είναι το πρώτο από τη νέα σειρά μοντέλων της Peugeot, θέτοντας τις βάσεις για αυτά που θα ακολουθήσουν. Το μικρομεσαίο θα διατίθεται ως πεντάθυρο hatchback και estate με έμφαση στο στυλ. Επίσης, είναι πιθανό να δούμε και μια έκδοση crossover που θα γεμίσει το κενό ανάμεσα σε 308 και 3008, ως ανταγωνιστής των Ford Focus Active, Kia xCeed κτλ. Το σίγουρο είναι πως - όπως και στη σημερινή γενιά - δεν θα υπάρξουν εκδόσεις coupé και convertible, καθώς δεν υπάρχει αρκετά υψηλό περιθώριο κέρδους σε αυτή την κατηγορία ώστε να δικαιολογηθεί η επένδυση.

Peugeot 308

Το νέο 308 θα βασίζεται σε μια αναβαθμισμένη έκδοση της πλατφόρμας EMP2 που εισήγαγε η σημερινή γενιά του και έχει χρησιμοποιηθεί σε δεκάδες μοντέλα του PSA Group. Η αρχιτεκτονική υποστηρίζει συστήματα plug-in hybrid, πετρελαιοκίνητες και βενζινοκίνητες εκδόσεις. Η στρατηγική εξηλεκτρισμού της γκάμας του PSA Group θέλει τα μικρότερα μοντέλα (πλατφόρμα CMP) να προσφέρονται και σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, ενώ τα μεγαλύτερα (EMP2) να διατίθενται ως plug-in-hybrid.  Παρόλα αυτά υπάρχει η πιθανότητα να δούμε και ένα αμιγώς ηλεκτρικό 308 στο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μελλοντικό Peugeot 308: Πρώτα το υβριδικό, στη συνέχεια το ηλεκτρικό

Οι εκδόσεις plug-in hybrid φημολογείται πως θα είναι δύο - μια προσθιοκίνητη που θα συνδυάζει βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων με ηλεκτροκινητήρα, και την κορυφαία τετρακίνητη με δύο ηλεκτροκινητήρες, απόδοση άνω των 300 PS. Η δεύτερη θα φέρει το έμβλημα Peugeot Sport Engineered (PSE) - και όχι το GTi - θα έχει πιο επιθετικό στήσιμο και θα ξεχωρίζει αισθητικά από νέο αεροδυναμικό πακέτο. Βέβαια η κυκλοφορία του 308 PSE εξαρτάται από την επιτυχία του 508 PSE το οποίο θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Περισσότερα για το νέο Peugeot 308 θα γνωρίζουμε πιο κοντά στην πρεμιέρα του η οποία φημολογείται πως θα γίνει στα τέλη του 2021.

*Οι εικόνες που συνοδεύουν το άρθρο είναι ψηφιακά renderings που δημιουργήθηκαν με βάση τη σημερινή σχεδιαστική γλώσσα της Peugeot

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube