Η Alfa Romeo έτοιμη να λανσάρει το δικό της μίνιβαν

Η Alfa Romeo έτοιμη να λανσάρει το δικό της μίνιβαν

Μετά τη Volvo, μία ακόμα premium εταιρεία, η Alfa Romeo, σκέφτεται πως ήρθε η ώρα να προσθέσει στη γκάμα της ένα πολυχρηστικό αυτοκίνητο.

Alfa Romeo Logo

Αναμφίβολα, η Alfa Romeo διάγει τις καλύτερες μέρες της σύγχρονης ιστορίας της. Έχοντας την οικονομική στήριξη του Ομίλου Stellantis, φαίνεται πως εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να εισέλθει στην κατηγορία των MPV, θέλοντας να διευρύνει το πελατολόγιό της.

Αυτό άλλωστε επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής σχεδιασμού της Alfa, Alejandro Mesonero-Romanos μιλώντας στο βρετανικό Autocar. Οι δηλώσεις του Romanos ξεκίνησαν με αφορμή το παρελθοντικό βανάκι της μάρκας, το Alfa, Autotutto: «Ήταν όμορφο. Παρεμπιπτόντως, μην εκπλαγείτε αν κάποια μέρα επιστρέψει. Δεν είναι μια τόσο τρελή ιδέα».

Η παραγωγή ενός μίνιβαν βρίσκεται στο μυαλό αλλά όχι στα άμεσα σχέδια των Ιταλών, μιας και η Alfa Romeo ετοιμάζεται να λανσάρει μία σειρά από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αρχής γενομένης από το B-SUV της το 2024

Alfa Romeo MPV

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Volvo EM90 αποκαλύπτεται πριν από το επίσημο ντεμπούτο του [video]

Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν ότι ναι μεν οι Μιλανέζοι το σκέφτονται, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν έχουν πάρει την τελική τους απόφαση, ώστε να προχωρήσουν σε έγκριση της παραγωγής του.

Το Autotutto κυκλοφόρησε από την Alfa από το 1954 μέχρι το 1966 πριν δώσει τη θέση του (ένα χρόνο αργότερα) στα βαν F12 και A12. Στα χρόνια της κυκλοφορίας του πρόλαβε να γίνει αρκετά δημοφιλές. Πωλήθηκε σε διάφορες διαμορφώσεις που κάλυπταν ένα πολύ μεγάλο εύρος αναγκών., Συγκεκριμένα, πωλήθηκε ως επαγγελματικού βαν, ως διπλοκάμπινου pick-up, αλλά και ως σχολικό λεωφορείο, και ασθενοφόρο, μαζί με άλλες προσαρμοσμένες εκδόσεις που δημιουργήθηκαν από εταιρείες κατασκευής αμαξωμάτων.

Κατά τη διάρκεια της 12χρονης πορείας του κατασκευάστηκαν περίπου 23.000 μονάδες. Η πιο σπάνια από τις τρεις εκδόσεις ήταν το Romeo 3, αφού παρήχθη μόνο για έξι μήνες το 1966.

Alfa Romeo Autotutto

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως η παραγωγή ενός μίνιβαν δεν είναι στις προτεραιότητες της Alfa Romeo. Κι αυτό διότι η ιταλική φίρμα το 2024 θα λανσάρει ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό B-SUV, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν οι εξηλεκτρισμένοι αντικαταστάτες των Giulia και Stelvio.

Η Alfa όμως δεν σταματά εδώ, μιας και το 2027 θα λανσάρει ένα ακόμα μεγάλο SUV για να αντιμετωπίσει την BMW iX. Υπάρχουν μάλιστα αναφορές για ηλεκτρικό αντικαταστάτη της 4C, με το με το τριγωνικό scudetto της Alfa να ετοιμάζεται να κοσμήσει ένα ακόμα σούπερκαρ, της κλάσης της 33 Stradale.

Κλείνοντας και για να επιστρέψουμε στα του MPV, αν η οι Ιταλοί αποφασίσουν να το βάλουν στην παραγωγή, θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα φέρει αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube