Το Μουσείο της Alfa Romeo κρύβει πολλά μυστικά [video]

Το Μουσείο της Alfa Romeo κρύβει πολλά μυστικά [video]

Το Μουσείο της Alfa Romeo εκθέτει πολλά διαμάντια, αλλά τα καλύτερα βρίσκονται σε δύο ορόφους που δεν είναι προσβάσιμοι στο ευρύ κοινό.

Το Μουσείο της Alfa Romeo στο Μιλάνο εκθέτει τα καλύτερα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ από την εμβληματική ιταλική μάρκα, αλλά κανείς δε γνώριζε ότι υπάρχουν δύο ακόμα όροφοι με τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά του.

Η Alfa Romeo είναι γνωστή για τη διατήρηση κι έκθεση των κλασικών της μοντέλων, αλλά υπάρχουν δύο μυστικοί όροφοι μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των απλών επισκεπτών του μουσείου. Εκεί βρίσκεται ένας θησαυρός πρωτότυπων, σπάνιων κι αγωνιστικών Alfa Romeo που δεν εκτίθενται στο κοινό.

Το Μουσείο της Alfa Romeo εκθέτει πολλά διαμάντια, αλλά τα καλύτερα βρίσκονται σε δύο ορόφους που δεν είναι προσβάσιμοι στο ευρύ κοινό.

Ο Harry Metcalfe του Harry's Garage εξερεύνησε πρόσφατα αυτούς τους κρυμμένους θησαυρούς, ρίχνοντας φως στην πλούσια ιστορία και τις καινοτομίες της θρυλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Alfa Romeo museum

Η περιοδεία του Metcalfe ξεκίνησε με μια συναρπαστική αποκάλυψη σχετικά με την προέλευση του ονόματος Alfa Romeo. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το "ALFA" στην Alfa Romeo δεν είναι όνομα ούτε γράμμα, αλλά τα αρχικά του Anonima Lombarda Fabbrica Automobili. 

Ο Βρετανός εμβάθυνε στην πρώιμη ενασχόληση της Alfa Romeo με κινητήρες αεροσκαφών, μια λιγότερο γνωστή πτυχή της ιστορίας της εταιρείας. Ωστόσο, το ζουμί του βίντεο βρίσκεται στους δύο μυστικούς ορόφους του μουσείου, σπάνια προσβάσιμους στο κοινό.

Alfa Romeo museum

Η ξενάγηση ξεκίνησε με την RL Targa Florio του 1924, η οποία διέθετε δύο σήματα στη μάσκα του ψυγείου. Στη συνέχεια τη θηριώδη SE 048 SP του 1989, που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Abarth, το φουτουριστικό πρωτότυπο Montreal EXPO του 1967 και τη μοναδική Giulia Torpedo του 1965, μία Giulia που έγινε μπάγκι!

Alfa Romeo museum

Στον δεύτερο μυστικό όροφο, ο Metcalfe αντίκρισε την αγωνιστική 164 Pro-Car του 1988, με τον τερατώδη V10 των 3.500 cc και των 600 PS. Το εκτός δρόμου 1900M AR 51 Matta του 1951 και την Kamal του 2003, ένα πρωτότυπο SUV που βρέθηκε σε λάθος εποχή. Μια ιταλική Cayenne που δεν βρήκε ποτέ τον δρόμο για την παραγωγή.

Alfa Romeo museum

Συνέχισε με ένα πρωτότυπο ταξί του 1976 που είχε σχεδιαστεί ειδικά για τη Νέα Υόρκη, το κίτρινο μοντέλο στη φωτογραφία. Στη συνέχεια χάζεψε το πανέμορφο πρωτότυπο Centauri του 2000, αλλά και τη μοναδική κουπέ που παράχθηκε 1900 C52 Disco Volante Coupé του 1953. Καθώς και την Alfetta Spider Coupé του 1972.

Στο βίντεο εμφανίζονται επίσης σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα, ολοκληρώνοντας αυτή τη συναρπαστική επίδειξη της καινοτομίας της Alfa Romeo στο πέρασμα των δεκαετιών. Το πιο φρέσκο έκθεμα είναι η πρόσφατα αποκαλυφθείσα 33 Stradale.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube