Η Alfa Romeo σε τροχιά πωλήσεων-ρεκόρ

Η Alfa Romeo σε τροχιά πωλήσεων-ρεκόρ

Μετά την παρατεταμένη κρίση που πέρασε, η Alfa Romeo φαίνεται πως διάγει ξανά μέρες ευμάρειας, με τις προβλέψεις για τις πωλήσεις του 2025 να σκορπούν χαμόγελα.

alfa_romeo_giulia_competizione

Τα δύσκολα φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν για την Alfa Romeo. Ο CEO των Μιλανέζων, Jean-Philippe Imparato, με δηλώσεις του στο Autocar εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η Alfa Romeo θα κάνει ρεκόρ πωλήσεων το 2025!

Κομβικό ρόλο σε αυτό θα παίξει ασφαλώς η διεύρυνση της γκάμας των Ιταλών. Πέρα από τις Stelvio, Tonale και Giulia, η Alfa Romeo έχει στα σκαριά το λανσάρισμα ενός μικρού ηλεκτρικού SUV, το οποίο ουσιαστικά θα είναι ο αντικαταστάτης της Mito.

Η Alfa Romeo αισιοδοξεί πως οι πωλήσεις της το 2025 θα ξεπεράσουν τις 200.000

Alfa Romeo

Αλήθεια όμως, ποιο είναι το μοντέλο που έφερε και πάλι την Alfa Romeo στο δρόμο των επιτυχιών; Η Alfa Romeo Tonale, το δυναμικό C-SUV της Alfa, το οποίο τοποθετήθηκε σε μία άκρως ανταγωνιστική κατηγορία.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που οι πωλήσεις της μάρκας βρίσκονταν σε πτωτική πορεία, οι εκτιμήσεις για φέτος θέλουν το εργοστάσιο να πουλά 80.000-90.000 αυτοκίνητα. Κι αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς το 2025, σύμφωνα με τον Jean-Philippe Imparato, οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας θα ξεπεράσουν τις 200.000, σπάζοντας παράλληλα το διαχρονικό ρεκόρ πωλήσεων των Ιταλών.

Jean Phillipe Imparato

Το μακρινό 1990, η Alfa είχε καταφέρει να πουλήσει 223.643 κομμάτια. Η γκάμα της τότε ήταν αρκετά πλούσια, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων μοντέλα όπως η 164, η GTV coupé, η Spider, αλλά και η σπορ SZ.

Φαίνεται λοιπόν πως το 2025 θα αποτελέσει μία πολύ σημαντική χρονιά στην ιστορία της Alfa Romeo. Εκτός από το εξηλεκτρισμένο αδερφάκι του Jeep Avenger και του Fiat 600 , που θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής των Μιλανέζων, τον ηλεκτρικό Ρουβικώνα αναμένεται να διαβούν κι άλλα μοντέλα.

Alfa Romeo Stelvio

Η επόμενη γενιά Giulia και Stelvio έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι θα περάσει στην ηλεκτροκίνηση μέσα στα επόμενα χρόνια. Πιθανότατα μάλιστα, τα δύο αυτά αυτοκίνητα θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα STLA Large του ομίλου Stellantis. Ακόμη, στα σχέδια των Ιταλών βρίσκεται και το λανσάρισμα ενός μεγάλου SUV (μεγαλύτερου από τη Stelvio), με κύρια στόχευση την αμερικανική αγορά, προς τα τέλη της δεκαετίας.

Με όλα αυτά τα δεδομένα, η Alfa Romeo έχει κάθε λόγο να ατενίζει το μέλλον της με αισιοδοξία.

Alfa Romeo Stelvio

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube