H SΕΑΤ μας δίνει μια ακόμη μικρή γεύση από το νέο Tarraco

H SΕΑΤ μας δίνει μια ακόμη μικρή γεύση από το νέο Tarraco

Ύστερα από τα Ateca και Arona οι Ισπανοί ετοιμάζουν ένα μεγαλύτερο 7θέσιο SUV

Η SΕΑΤ διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας της. Υπό από τις οδηγίες του Luca De Meo και με τις ευλογίες βέβαια της μαμάς VW, η ισπανική εταιρεία βλέπει τις πωλήσεις της να εκτοξεύονται χάρη κυρίως και στα δύο SUV που έχει στη γκάμα της, το Ateca και το μικρότερο Arona.

Tώρα ετοιμάζεται να εξαργυρώσει την επιτυχία της στη συγκεκριμένη κατηγορία με ένα ακόμη SUV, το Taracco που θα έρθει στο τέλος του χρόνου θα είναι το μεγαλύτερο όλων, αφού θα είναι και 7θέσιο.
Βέβαια η SΕΑΤ έχει εξαγγείλει συνολικά έξι νέα μοντέλα μέχρι το 2020, οπότε μάλλον το συγκεκριμένο είναι μόνον η αρχή.

Βασιζόμενη στις νέες επιταγές του μάρκτινγκ επέλεξε το twitter για να μας δώσει μια πρώτη γεύση, ομολογουμένως μικρή. Με βάση τα λιγοστά που γνωρίζουμε για το Tarraco, αυτό θα πατά πάνω στη σπονδυλωτή πλατφόρμα του  VW Group, MQB, στο οποίο ήδη πατούν τα Skoda Kodiaq και VW Tiguan Allspace. Θα εξοπλίζεται με τους γνωστούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ του γκρουπ με τις πιο ενδιαφέρουσες εκδόσεις να είναι αυτή με τον 1,5 TSI και το δίλιτρο TDI, με τις φήμες να θέλουν και μια plug-in έκδοση να έρχεται αργότερα, υπακούοντας στις επιταγές των καιρών, την ώρα που βέβαια θεωρείται και μια τετρακίνητη έκδοση.

demeo

Για να ονοματοδοτήσει το νέο της μοντέλο η SEAT κάλεσε τους φίλους της ανά τον κόσμο να προτείνουν το όνομα που θα ήθελαν να φέρει αυτό, μέσα από μια διαδικτυακή ψηφοφορία, στην οποία πήραν τελικά μέρος πάνω από 146.000 άτομα από 134 διαφορετικές χώρες.

Τελικά το όνομα που κέρδισε είναι το Taracco που είναι η παλαιά ονομασία της πόλης Tarragona, πόλη η οποία είναι ο αρχαιότερος ρωμαϊκός οικισμός της Ιβηρικής. Τα υπόλοιπα ονόματα που έφτασαν στην τελική διαδικασία επιλογής ήταν τα: Alboran (το δυτικότερο μέρος της Μεσογείου), Aranda (πρωτεύουσα του νομού Ribera del Duero, γνωστού για την παραγωγή κρασιού) και Avila ( η υψηλότερη πρωτεύουσα της επαρχίας στην Ισπανία).

Το όνομα Tarraco έλαβε το 35,52% των ψήφων με το Avila να παίρνει το 28,74%, το Aranda το 26,91% των ψήφων και το Alboran το 8.83%.

Συνεχίζεται έτσι μια μακρά παράδοση που θέλει σχεδόν όλα τα σύγχρονα SEAT να δανείζονται τα ονόματά τους από κάποια πόλη ή περιοχή της Ισπανίας. Ας τα θυμηθούμε συνοπτικά.

Ronda Ήταν το πρώτο μοντέλο της SEAT που πήρε το όνομά του από μια ισπανική πόλη, η οποία βρίσκεται σε μια ορεινή περιοχή κοντά στη Malága. To Ronda έμεινε στην παραγωγή από το 1982 μέχρι το 1986.

Málaga Αυτό το σεντάν που παρουσιάστηκε το 1985 και έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1992 δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα με αυτό το όνομα για ευνόητους λόγους. Εδώ κυκλοφόρησε με το όνομα Gredos.

Ibiza Το πιο δημοφιλές μοντέλο της SEAT πήρε το όνομά του από το πασίγνωστο για τη νυχτερινή ζωή του νησί των Βαλεαρίδων.

Córdoba Το Córdoba ήταν η σεντάν εκδοχή του Ibiza και του δόθηκε το όνομα της ιστορικής πόλης στην Ανδαλουσία.

Toledo Το μικρομεσαίο οικογενειακό σεντάν της SEAT τιμά το όνομα μιας από τις πιο ιστορικές πόλης της Ισπανίας, η οποία μάλιστα είναι ανακηρυγμένη από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Leon To μικρομεσαίο χάτσμπακ έχει πάρει το όνομά του από την πόλη της βορειοδυτικής Ισπανίας, πρωτεύουσας της Αυτόνομης Κοινότητας Καστίλη και Λεόν.

Alhambra Το μεγάλο MPV της SEAT πήρε το όνομα του υπέροχου μαυριτανικού παλατιού, που βρίσκεται στην Granada.

Altea Παρόλο που πλέον δεν παράγεται. το Altea ήταν συνώνυμο με μια μικρή παραλιακή πόλη στην Costa Blanca.

Ateca Το μικρομεσαίο SUV της SEAT το οποίο έχει μεγάλη εμπορική απήχηση, έχει ωστόσο το όνομα μιας πολύ μικρής πόλης, με πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους στην επαρχία της Zaragoza.

Arona  Μια επίσης μικρή παραλιακή πόλη στο νησί της Τενερίφης, έχει δώσει το όνομά της στο αναμενόμενο κόμπακτ SUV.

Arosa Το αυτοκίνητο πόλης που η SEAT είχε στην παραγωγή από το 1997 μέχρι το 2004, ήταν μια παραφθορά του ονόματος μιας μικρής πόλης της επαρχίας της Γαλικίας, Vilagarcía de Arousa.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube