IAA 2107: Τα τέσσερα υποψήφια ονόματα για το μεγάλο SUV της SEAT

IAA 2107: Τα τέσσερα υποψήφια ονόματα για το μεγάλο SUV της SEAT

Το όνομα του νέου SUV της SEAT θα είναι Alboran, Aranda, Avila ή Tarraco, με την τελική επιλογή να αποκαλύπτεται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Alboran, Aranda, Avila ή Tarraco. Μία από αυτές τις τέσσερις ισπανικές τοποθεσίες θα είναι το τελικό όνομα του νέου, μεγάλου SUV της SEAT, το οποίο θα λανσαριστεί το 2018.

Ο πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo, έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, όποιος επιθυμεί να ψηφίσει το υποψήφιο όνομα της προτίμησης του μπορεί να το κάνει μέσω των ιστοσελίδων seat.es/buscanombre ή seat.com/seekingname. Το όνομα που θα λάβει το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων θα είναι και το νικητήριο.

Τα τέσσερα ονόματα προέκυψαν μέσω του δεύτερου σταδίου της πρωτοβουλίας για την ονοματοδοσία του νέου μεγάλου SUV της SEAT, το τρίτο ύστερα το Ateca και το Arona. Στο πλαίσιο αυτό, η μάρκα οργάνωσε διάφορες ομάδες εργασίας στις κύριες αγορές της, καθώς και δοκιμές στις χώρες όπου δραστηριοποιείται εμπορικά, προκειμένου να επιλέξει τα τέσσερα ονόματα φιναλίστ μεταξύ των εννέα προτεινόμενων.

Αναφερόμενος στα τέσσερα υποψήφια ονόματα και στην εξαιρετική ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία της εταιρίας, ο Luca de Meo επεσήμανε ότι, «τα υποψήφια ονόματα Alboran, Aranda, Avila και Tarraco έχουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να γίνουν ένα ακόμα από τα εμβληματικά μοντέλα της SEAT. Το πρότζεκτ σημείωσε σαφή επιτυχία και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ξανά για τη συνεργασία τους περισσότερους από 133.000 φίλους μας σε 106 χώρες. Το μόνο που μένει τώρα είναι το τελικό στάδιο και  έτσι ενθαρρύνουμε όλους να συμμετάσχουν στην τελική ψηφοφορία».

Ας δούμε όμως τι αντιπροσωπεύει γεωγραφικά το κάθε ένα από τα υποψήφια ονόματα:
Alboran Η θάλασσα του Alboran είναι το δυτικότερο μέρος της Μεσογείου. Ο σημαντικότερος οδηγός του υδρολογικού κύκλου της  δυτικής Μεσογείου είναι το σπίτι για τη μεγαλύτερη ποικιλία υδάτινων ειδών στις θάλασσες της Ευρώπης.

Aranda Πόλη με περισσότερους από 32.000 κατοίκους στην επαρχία Burgos,που βρίσκεται στη περιοχή της Καστίλλης και Λεόν και πρωτεύουσα του νομού Ribera del Duero, γνωστού για την παραγωγή κρασιού.

Avila Πόλη στην περιοχή της Καστίλλης και του Λεόν, στα 1.131 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, που είναι η υψηλότερη πρωτεύουσα επαρχίας στην Ισπανία. Ο τοίχος που περιβάλλει την παλιά πόλη είναι το σύμβολό της.

Tarraco Το όνομα πρώην ρωμαϊκής πόλης, μιας από τις σημαντικότερες της αρχαίας Ισπανίας, η οποία είναι η σύγχρονη Tarragona. Τα αρχαιολογικά μνημεία της μπήκαν στο κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 2000.

Να θυμίσουμε ότι η πρωτοβουλία #SEATseekingName, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιουνίου, έλαβε συνολικά 133.332 προτάσεις από φίλους της μάρκας από 106 χώρες, οι οποίοι κατέθεσαν 10.130 διαφορετικά ονόματα προερχόμενα από ισπανικές τοποθεσίες σύμφωνα με τους όρους. Η επιλογή συνεχίστηκε με αυστηρή διαδικασία που περιελάμβανε γλωσσικά και νομικά κριτήρια, καθώς και την προϋπόθεση τα ονόματα να ταιριάζουν με τις αξίες της μάρκας και τα χαρακτηριστικά του νέου SUV της SEAT.

Ύστερα από την επιλογή των τεσσάρων φιναλίστ, το όνομα του νέου SUV της SEAT θα ανακοινωθεί πριν από τις 15 Οκτωβρίου. Με αυτό τον τρόπο, το νέο SUV θα είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της μάρκας που το όνομα του επιλέγεται με την ψήφο του κοινού. Το τρίτο SUV της SEAT θα ενταχθεί στο κατάλογο των 13 μοντέλων που έχουν όνομα από την ισπανική γεωγραφία, από τότε που η μάρκα λάνσαρε το Ronda το 1982 μέχρι το πιο πρόσφατο μοντέλο της γκάμας, το Arona.

[Πηγή SEAT]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube