H Mercedes-AMG ετοιμάζει την δική της απάντηση στην Porsche Taycan

H Mercedes-AMG ετοιμάζει την δική της απάντηση στην Porsche Taycan

H πρώτη αμιγώς ηλεκτρική σπουδή της Mercedes-AMG, με ισχύ 1.000 + ίππων βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες, πριν το επίσημο λανσάρισμά της το 2025.

Mercedes-AMG EV

Δύσκολα στην Porsche Taycan αλλά και το Tesla Model S Plaid έρχεται να βάλει η Mercedes-AMG, με την δική της πρόταση στα ηλεκτρικά σεντάν επιδόσεων.

Οι Γερμανοί δημοσίευσαν τις πρώτες teaser, καμουφλαρισμένες εικόνες του μοντέλου, η ισχύς του οποίου αναμένεται να προσεγγίζει τους 1.000 ίππους. Το τμήμα επιδόσεων της Mercedes-Benz άλλωστε, από το 2022 παρουσίασε την σχεδιαστική φιλοσοφία Vision AMG, μέσω της οποίας η Mercedes-AMG σχεδιάζει να διαφοροποιήσει τα δικά της σπορ ηλεκτρικά μοντέλα από τα αντίστοιχα συμβατικά που προσφέρει η μητρική της εταιρεία.

H εξηλεκτρισμένη σπουδή της Mercedes-AMG αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το 2025

 Mercedes-AMG EV

Μπορεί το προστατευτικό καμουφλάζ να κρύβει τα περισσότερα σχεδιαστικά στοιχεία του αυτοκινήτου, ωστόσο μοιάζει να αντλεί έμπνευση από το Concept Vision AMG. To καπό του είναι μακρύ, οι άκρες μυώδεις, τη στιγμή που τα φώτα δεν φαίνεται να έχουν πάρει ακόμα την τελική τους μορφή. Ακόμη, η γραμμή της οροφής είναι η χαμηλότερη που θα χρησιμοποιηθεί σε σύγκριση με οποιοδήποτε EV της Mercedes-Benz, με ότι αυτό συνεπάγεται στον τομέα της αεροδυναμικής.

Μιλώντας για αεροδυναμική, η εμφανής αναδιπλούμενη πίσω αεροτομή και τα χερούλια των θυρών ενισχύουν την κάθετη δύναμη και ενισχύουν ακόμα περισσότερο την αεροδυναμική απόδοση του μοντέλου. Η επερχόμενη, ηλεκτρική Mercedes AMG θα γίνει το πρώτο αυτοκίνητο που θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα AMG.EA. 

Mercedes-AMG Vision EQ

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι σχεδιασμένη προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει μοντέλα υψηλών επιδόσεων από το Affalterbach, δίνοντας έμφαση στην ισχύ και την αποδοτικότητα. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές επίσημες πληροφορίες αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου, βάσει όμως των πληροφοριών από γερμανικά μέσα, η συνδυαστική ισχύς του ηλεκτρικού πονήματος της Mercedes-AMG μπορεί να αγγίξει ή ακόμα και να ξεπεράσει τους 1.000 ίππους.

Η νέα, ηλεκτρική Mercedes-AMG, το όνομα της οποία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2025, φιλοδοξώντας να βάλει δύσκολα στον ιδιαίτερα απαιτητικό ανταγωνισμό. Φαίνεται πάντως οι εταιρείες εκτός από τα SUV, στρέφονται σιγά-σιγά και πάλι προς σεντάν μοντέλα, ελέω αεροδυναμικής. Κι αυτό γιατί η ηλεκτροκίνηση και η αεροδυναμική είναι δύο στενά συνδεδεμένες έννοιες.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube