Mercedes-ΑΜG Vision, παράθυρο στο ηλεκτρικό μέλλον [video]

Mercedes-ΑΜG Vision, παράθυρο στο ηλεκτρικό μέλλον [video]

Η Mercedes-AMG παρουσιάζοντας το πρωτότυπο Vision AMG μας δίνει μια πρώτη γεύση από τη νέο ηλεκτρικό της μέλλον.

Η Mercedes-AMG παρουσίασε το Vision AMG concept για το οποίο μας είχε προϊδεάσει και που αποτελεί παράθυρο στο ηλεκτρικό μέλλον του κατασκευαστή. Το Vision AMG είναι μια ηλεκτρική μπερλίνα επιδόσεων και σύμφωνα με τον Philipp Schiemer, CEO της Mercedes-AMG «προσφέρει μια πρώτη ματιά της μεταστροφής του DNA της AMG στην ηλεκτρική εποχή από το 2025».

Mercedes Vision ΑΜG

Το πρωτότυπο βασίζεται στην ειδικά εξελιγμένη πλατφόρμα AMG.EA και χρησιμοποιεί ηλεκτρικά μοτέρ της YASA η οποία είναι θυγατρική της Daimler.

Η Mercedes-AMG δεν ανακοίνωσε την ισχύ των ηλεκτρικών μοτέρ, αλλά ανέφερε ότι αποδίδουν σημαντικά περισσότερη από τους ηλεκτροκινητήρες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην παραγωγή.

Tο Vision AMG έχει μήκος 5,1 m, μακρύ μεταξόνιο, κομψή σιλουέτα και αμάξωμα που δείχνει να έχει κύριο στόχο την μείωση της οπισθέλκουσας. Στο εμπρός μέρος δεσπόζει η γνωστή γρίλια «Panamericana» της AMG, η οποία είναι φωτιζόμενη και βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος.

Τα εμπρός φώτα είναι εμπνευσμένα από το σήμα της Mercedes-Benz και ενώνονται μεταξύ τους με μια λωρίδα φωτός. Στο πλάι, για βελτίωση της αεροδυναμικής, οι καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες.

Mercedes Vision ΑΜG

Περνώντας στο πίσω μέρος, ξεχωρίζει ο μεγάλος διαχύτης, ενώ τα φώτα θυμίζουν μπούκες εξάτμισης. Επίσης, η πρωτότυπη ηλεκτρική μπερλίνα διαθέτει στο πίσω μέρος μικρή ενεργή αεροτομή η οποία φωτίζεται.

Δυστυχώς, ο κατασκευαστής δεν δημοσίευσε εικόνες από το εσωτερικό του ηλεκτρικού πρωτοτύπου διά χειρός AMG. Το πρωτότυπο πατάει σε τροχούς 22" και λάστιχα με τον λογότυπο της AMG εμπνευσμένα από εκείνους του μονοθεσίου της F1.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι ο Γερμανός κατασκευαστής ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα λανσάρει το 2025 τρεις αμιγώς ηλεκτρικές πλατφόρμες, ενώ εκτιμά ότι οι επενδύσεις του στην ηλεκτροκίνηση από φέτος μέχρι το 2030 θα ξεπεράσουν τα €40 δισ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube