Η ηλεκτρική Mercedes-AMG GT στοχεύει την Taycan με 1.000 PS

Η ηλεκτρική Mercedes-AMG GT στοχεύει την Taycan με 1.000 PS

Η αμιγώς ηλεκτρική μπερλίνα της AMG δυναμιτίζει το κλίμα στην κατηγορία των EV σεντάν με 1.000 ίππους.

Γνωρίζαμε ήδη ότι η επόμενη Mercedes-AMG GT θα μπαίνει στην πρίζα και θα αποδίδει 1.000 PS και τώρα τη βλέπουμε για πρώτη φορά να κυκλοφορεί σε δημόσιο δρόμο με καμουφλάζ. 

Οι φωτογράφοι του Autocar συνέλαβαν δύο «μουλάρια» δοκιμών Mercedes-AMG GT κάπου στη Γερμανία, με διαφορετικά καμουφλάζ παραλλαγής να καλύπτουν ολόκληρο το αμάξωμά τους.

Με αναλογίες αμαξώματος που θα παραπέμπει περισσότερο σε θερμικό παρά σε ηλεκτρικό μοντέλο, η επόμενη Mercedes-AMG GT θα μπαίνει στην πρίζα

Η εξωτερική σχεδίαση φαίνεται να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το πρωτότυπο Vision AMG. Η χαμηλή σιλουέτα κι η αεροδυναμική γραμμή της οροφής θυμίζουν περισσότερες αναλογίες θερμικού μοντέλου, παρά αμιγώς ηλεκτρικού, όπως για παράδειγμα η Mercedes EQS.

Mercedes-AMG GT

Τα μπροστινά και πίσω φωτιστικά σώματα είναι αρκετά καλυμμένα για να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα, ξεχωρίζουμε όμως ότι την ενεργή πίσω αεροτομή που λογικά θα υπάρχει και στο μοντέλο παραγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο EV αντικαταστάτης της Mercedes-AMG GT 63 θα έχει 1.000 PS

Το πρωτότυπο με το ανοιχτόχρωμο καμουφλάζ είναι μάλλον πιο κοντά στην πραγματική Mercedes-AMG GT, καθώς απουσιάζουν τα ογκώδη πλαστικά πάνελ που έχει το μαύρο πρωτότυπο στον προφυλακτήρα και στο καπό.

Mercedes-AMG GT

Το ηλεκτρικό μοντέλο της AMG αναμένεται να αποτελέσει το ντεμπούτο της ολοκαίνουργιας πλατφόρμας AMG.EA. Αυτή θα προορίζεται για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα AMG, με έμφαση στη σπορ οδική συμπεριφορά και τις επιδόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, τώρα και σε F1 Edition

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, το ηλεκτρικό 4θυρο μοντέλο θα διαθέτει ελαφριούς ηλεκτρικούς κινητήρες από τη βρετανική εταιρεία Yasa, η οποία εξελίσσει ηλεκτροκινητήρα που ζυγίζει μόλις 24 kg, τη στιγμή που παράγει τα εξωφρενικά νούμερα των 480 PS και 800 Nm. 

Mercedes-AMG GT

Με φημολογούμενη απόδοση κοντά στους 1.000 ίππους και τα 1.600 Nm, η νέα Mercedes-AMG GT θα είναι σημαντικά πιο ισχυρή από την επαναφορτιζόμενη πρόγονό της, την Mercedes-AMG GT 4-θυρη 63 S 4MATIC+ E Performance που αποδίδει 843 ίππους και 1.400 Nm.

Η απάντηση του Affalterbach στην  Porsche Taycan, το Tesla Model S Plaid, το Audi E-tron GT και το Lucid Air αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025 και για κάποιο διάστημα θα πωλείται ταυτόχρονα με τη θερμική 4θυρη Mercedes-AMG GT. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube